Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle bağlantılı olarak görülen davada, serbest bırakılan 6 sanığın yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. Bu karar, Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmada alındı.
Yargılanan sanıklar arasında eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski şube komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca, Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat ve Mustafa Çotuk yer aldı. Duruşma sırasında, Serdar Sertçelik isimli gizli tanığın Macaristan'da bulunduğu bilgisine ilişkin emniyet birimlerinden gelen yanıt beklenmediği belirtildi.
Sanık Ufuk Gültekin, gizli tanık Sertçelik'in hastaneye kaldırıldığı süreçte yaşananların detaylarını mahkemeye sundu. Gültekin, savcı Mustafa Kaya ile yaptığı mesajlaşmaları ifade ederek, aralarında süregelen dostane bir ilişki bulunduğunu kaydetti. Diğer sanık Kerem Gökay Öner ise, görevinden kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirdiğini ve herhangi bir suçlamayı kabul etmediğini açıkladı.
Duruşma sırasında sanıkların avukatları da tanıkların dinlenmesi ve delil toplanması taleplerinde bulundu. Mahkeme, tanık Sertçelik'in Türkiye'ye dönmesi durumunda dinlenmesi gerektiğine karar verdi.
Mahkeme ayrıca, Gökhan Karaca, Kerem Gökay Öner, Metehan İlkyaz, Murat Çelik, Şevket Demircan ve Ufuk Gültekin hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasağını kaldırarak duruşmayı 17 Eylül'e erteledi.
İddianamede, sanıklar hakkında görev kötüye kullanma, suçluyu kayırma ve tanığı etkilemeye teşebbüs gibi suçlamalar yer almakta. Emniyet mensupları için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.