DOLAR
42,56 0%
EURO
49,62 0%
ALTIN
5.761,63 0%
BITCOIN
3.909.106,5 0%

Aydıncık'ta kadın kooperatifi takı üretimiyle Yozgat ekonomisini ve tanıtımını güçlendiriyor

Aydıncık'taki kadın kooperatifi, takı tasarım eğitimiyle üretimi artırıp aile gelirine katkı sağlıyor; ürünler İstanbul Galata Port'taki yılbaşı fuarında sergilenecek.

Yayın Tarihi: 08.12.2025 11:59
Güncelleme Tarihi: 08.12.2025 11:59

Aydıncık'ta kadın kooperatifi takı üretimiyle Yozgat ekonomisini ve tanıtımını güçlendiriyor

Aydıncık'ta kadın kooperatifi takı üretimiyle Yozgat ekonomisini ve tanıtımını güçlendiriyor

Aydıncık Kadın Girişimi Kooperatifi çatısı altında bir araya gelen kadınlar, aldıkları takı tasarım eğitimiyle üretime dönüştürdükleri eserlerle hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de Yozgat ve Aydıncık'ın tanıtımına modern ve özgün bir soluk getiriyor.

Kooperatifin üretim süreci ve tasarımlar

Kooperatif bünyesinde üretilen hediyelik eşyalar arasında özellikle Yozgat il haritası ve Türkiye haritası temalı kolye, küpe ve broş gibi tasarımlar öne çıkıyor. Kadınlar, estetik hatlara sahip harita formlarını takı ve obje haline getirerek ilin kültürel ve coğrafi zenginliğini modern bir sanat diliyle yansıtıyor. Bu özgün tasarımlar hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve bölgeye has hediyelik eşya çeşitliliğini artırıyor.

Fuar hazırlıkları ve başkanın açıklaması

Kooperatifin ürünlerinde ametist, akik, kalsedon gibi taşlar değerlendiriliyor. Başkan Nimet Türker, ürünlerin çeşitliliği ve fuar hazırlıkları hakkında bilgi verdi:

"Ametist taşının eski çağlardan bu yana enerjisi ve şifası kullanılmakta. Vücuttaki negatif enerjiyi ve stresi alır. Radyasyona karşı etkili olduğu bilinmektedir. Yüzük, küpe, kolye, süs objeleri var. İstanbul Galata Port’ta 17-21 Aralık tarihleri arasında Saat Kulesi Meydanında yılbaşı şenlikleri fuarına hazırlık yapıyoruz. İstanbul’da yaşayan herkesi ve Yozgatlıları stantlarımıza bekliyoruz. Onun için de hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Yeni tasarımımız olan Türkiye haritasıyla ametist taşını buluşturduk. İsimlik ve plaket şeklinde kullanabilirler. Rağbet çok güzel" dedi.

Kursiyerlerin görüşleri

Kursiyerlerden Yasemin Açıkgöz, kooperatifte taş işleyerek çeşitli takı ve süs eşyaları ürettiklerini anlattı:

"Tesbih, bileklik, süs eşyaları yapıyoruz. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Evimize, çocuklarımıza katkıda bulunuyoruz. İki yıldır burada çalışıyorum. Strese, sıkıntıya çok iyi geliyor"

YOZGAT'IN AYDINCIK İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN KADIN KOOPERATİFİNDE TAKI TASARIMI EĞİTİMİ ALAN...

YOZGAT'IN AYDINCIK İLÇESİNDE FAALİYET GÖSTEREN KADIN KOOPERATİFİNDE TAKI TASARIMI EĞİTİMİ ALAN KADINLAR, ÜRETTİKLERİ ŞIK ESERLERLE HEM AİLE BÜTÇELERİNE DESTEK OLUYOR HEM DE YOZGAT VE AYDINCIK'IN TANITIMINA MODERN VE ÖZGÜN BİR SOLUK GETİRİYOR.

AYDINCIK KADIN GİRİŞİMİ KOOPERATİFİ ÇATISI ALTINDA BİR ARAYA GELEN KADINLAR, ALDIKLARI TAKI...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!