Aydınbahçe’de altyapı yenilendi:
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından yürütülen altyapı yatırımı kapsamında, Yayladağı ilçesi Aydınbahçe Mahallesi’nin uzun yıllardır süren içme suyu problemi çözüme kavuştu. Projeyi yürüten HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), mahalledeki eski sistemi modern bir şebekeyle değiştirdi.
Uygulama kapsamında yaklaşık 2 bin 200 metre yeni içme suyu iletim hattı döşendi. Dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğüyle bilinen HDPE borular tercih edilerek mevcut altyapının verimliliği artırıldı.
depo değişimi ve kot farkına çözüm:
Projeyle birlikte ekonomik ömrünü tamamlayan 30 metreküplük eski içme suyu deposu devre dışı bırakıldı; yerine kapasitesi yükseltilmiş 200 metreküplük prekast içme suyu deposu inşa edildi. Yeni depo ile şebeke arasına oluşturulan bağlantı, mahalledeki kot farkı nedeniyle daha önce yeterli su ulaşmayan hanelere düzenli ve yeterli miktarda su verilmesini sağlayacak.
Bu değişiklikler, hem depolama kapasitesini önemli ölçüde yükseltti hem de iletim hattındaki modernizasyon sayesinde arz güvenliğini güçlendirdi.
yerel temsilcinin değerlendirmesi:
Aydınbahçe Mahalle Muhtarı Osman Yılmaz, mahallede yaklaşık 40 yıldır 30 metreküplük depo ile hizmet verildiğini hatırlatarak yapılan yatırımın önemine dikkat çekti. Muhtar Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, HATSU Genel Müdürü Fatih Cihangir ve sahada görev alan ekiplere teşekkür ederek yatırımın mahalle için büyük kazanım olduğunu vurguladı.
HATSU’nun gerçekleştirdiği bu çalışma, Aydınbahçe’deki günlük yaşam standartlarını iyileştirmeyi amaçlarken, bölgedeki içme suyu altyapısının uzun vadeli performansını da güvence altına alıyor.
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (HBB) HAYATA GEÇİRDİĞİ ALTYAPI YATIRIMIYLA YAYLADAĞI İLÇESİ AYDINBAHÇE MAHALLESİ'NDE UZUN YILLARDIR YAŞANAN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDU.