Aydın itfaiyesinin sualtı ekipleri gölette kayan yangın ekipmanını kurtardı
Çine ilçesindeki Kavşit Göleti'ne düşen ve yaklaşık 50 bin dolar değerinde olduğu belirtilen yangın söndürme kovası (bambi), Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekiplerince göletin dibinden herhangi bir zarar görmeden çıkarıldı. Operasyon, bölgedeki yangınla mücadelede kullanılan kritik bir ekipmanın yeniden hizmete döndürülmesini sağladı.
Kurtarma operasyonu:
30 Temmuz'da başlayan ve 3 gün süren Çine Kavşit Orman Yangını sırasında, yangın söndürme helikopterlerinden biri Kavşit Göleti'nden su alırken elektrik tellerine takılma tehlikesi yaşadı. Pilot, helikopterin düşmesini önlemek amacıyla su taşıma sepetinin bağlantısını kesti. Bağlantısı kesilen bambi gölete düşüp elektrik tellerine takılarak suyun derinliklerine gömüldü. Yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgeye sevk edilen sualtı arama kurtarma ekipleri titiz bir arama başlattı ve ekipman gölet dibinde bulundu.
Ekonomik ve operasyonel önemi:
Ekiplerin gerçekleştirdiği müdahaleyle bambi tek parça halinde ve zarar görmeden sudan çıkarıldı. Kurtarılan ekipman yetkililere teslim edildi ve tekrar kullanılabilecek durumda olduğu bildirildi. Bu kurtarma, yalnızca sahadaki müdahaleyi kolaylaştırmakla kalmadı, aynı zamanda yaklaşık 50 bin dolar tutarındaki ekonomik değerin korunmasına da katkı sağladı. Yetkililer, ekipmanın yeniden hizmete kazandırılmasının yerel yangın müdahale kapasitesini koruduğunu belirtti.
Operasyon, sualtı arama kurtarma ekiplerinin koordineli çalışmasının ve acil durum ekipmanlarının etkin yönetiminin örneği olarak değerlendirildi. Kurtarma sürecinde ekipman bütünlüğünün korunması, benzer olaylarda maddi kayıpların azaltılması açısından önem taşıyor.
ÇİNE İLÇESİNDEKİ ORMAN YANGINI SIRASINDA KAVŞİT GÖLETİ'NE DÜŞEN VE YAKLAŞIK 50 BİN DOLAR DEĞERİNDEKİ YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİNİN SU TAŞIMA KOVASI (BAMBİ), GÖLETİN DİBİNDEN TEK PARÇA HALİNDE ZARAR GÖRMEDEN ÇIKARILDI.