Aydın Germencik'te jeotermal iletim hattında patlama
Germencik-Bozköy ana yolu yakınındaki bir jeotermal santralin akışkan iletim hattında patlama meydana geldi. Patlama sonucu yüksek sıcaklıktaki sular hat çevresine akmaya başladı.
Müdahale ve güvenlik önlemleri
İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Germencik Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ekipler ve jeotermal santral yetkilileri, akışı durdurmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Germencik–Bozköy karayolu trafiğe kapatıldı; yetkililer olayla ilgili güvenlik önlemleri ve tamirat çalışmalarını koordine ediyor.
Güncel durum
Resmi mercilerden ek açıklama gelene dek, bölgedeki çalışmaların sürdüğü ve yolun geçici olarak kapalı olduğu bildirildi.
AYDIN’IN GERMENCİK İLÇESİNDE JEOTERMAL AKIŞKAN İLETİM HATTINDA PATLAMA OLDU. GERMENCİK-BOZKÖY KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI.