Aydın'da Tarihi Eser Operasyonu: İki Şüpheli Gözaltına Alındı

Aydın'ın Germencik ilçesinde yapılan operasyonda 66 parça tarihi eser ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 27.04.2025 17:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2025 17:09

Aydın'da Tarihi Eser Operasyonu: İki Şüpheli Gözaltına Alındı

Aydın'da Yapılan Tarihi Eser Operasyonu

Aydın'ın Germencik ilçesinde, Germencik Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma çerçevesinde jandarma ekipleri önemli bir tarihi eser operasyonu düzenledi. Operasyon sonucunda toplam 66 parça tarihi eser ele geçirildi ve 2 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonlarda, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen çeşitli objeler buldu. Aramalar sonucunda, 48 gümüş obje, 14 gümüş sikke, 2 gümüş bilezik, kolye ucu ve bir kase dahil olmak üzere toplamda 66 parça tarihi eser ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak, O.A. ve S.Y. isimli iki zanlı gözaltına alındı. Jandarma ekipleri, ele geçirilen eserlerin ait olduğu dönem ve türleri hakkında detaylı incelemelere devam etmektedir.

Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen operasyonda 66 parça tarihi eser ele geçirildi, 2 zanlı...

Aydın'ın Germencik ilçesinde düzenlenen operasyonda 66 parça tarihi eser ele geçirildi, 2 zanlı gözaltına alındı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı