Kadraj Hazırsa Gelecek Yayında eğitimi Aydın'da başladı
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği iş birliğiyle düzenlenen eğitim programı Aydın’da gençlerle buluştu. Program, gençlerin medya alanındaki bilgi ve becerilerini güçlendirmeye yönelik olarak hayata geçirildi.
Eğitimin ilk gününde verilen eğitimler:
Programın ilk gününde katılımcılara muhabirlik, kamera kullanımı ve dijital içerik üretimi konularında temel eğitimler verildi. Oturumlar hem teorik anlatımı hem de ekipman tanıtımını kapsayacak şekilde planlandı, böylece gençler haber üretim süreçlerini adım adım öğrenme imkânı buldu.
Uygulama ağırlıklı yaklaşım ve hedefler:
Eğitim sürecinde gençlere yalnızca teorik bilgi aktarılmıyor; uygulamalı çalışmalarla sahada deneyim kazanmaları sağlanıyor. Programın hedefi, katılımcıların kamera kullanımı ve dijital platformlara uygun içerik hazırlama becerilerini geliştirmeleri, haber üretim süreçlerini tanıyıp uygulayabilmeleri olarak açıklandı.
Kısa vadede katılımcıların temel yayıncılık ve içerik üretimi tekniklerinde yetkinlik kazanması, uzun vadede ise medya dünyasına daha hazırlıklı bireyler olarak katılmaları amaçlanıyor.
GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER ULUSLARARASI GAZETECİLER DERNEĞİ İŞ BİRLİĞİNDE DÜZENLENEN "KADRAJ HAZIRSA GELECEK YAYINDA" EĞİTİM PROGRAMI AYDIN’DA BAŞLADI.