Aydın’da sivil toplumun afet hazırlık kapasitesi güçleniyor
AFAD Akreditasyon Yönetmeliği kapsamında Aydın’da akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan sivil toplum kuruluşlarına armaları takdim edildi. Tören, AFAD Aydın İl Müdürlüğünde gerçekleştirildi ve program kapsamında akredite olan kuruluşların simgesel armaları teslim edildi.
Tören ve katılımcılar
Akreditasyon sürecini tamamlayan Nazilli Diyanet Vakfı ile Hayrat Derneği Aydın İl Temsilciliğinin armalarının teslimi, Vali Yardımcısı Çetin Kılınçın katılımıyla yapıldı. Programda ayrıca AFAD temsilcileri hazır bulundu ve teslim töreniyle beraber akreditasyon sürecinin başarıyla tamamlandığı vurgulandı.
Akreditasyonun yerel etkileri
AFAD Aydın İl Müdürü Yalçın Mumcu, akredite gönüllü yapıların sayısının artmasının ilin afetlere karşı daha dirençli hale gelmesine katkı sağlayacağını belirtti. Bu yapıların akreditasyonla birlikte afet anlarında daha etkin ve koordineli görev almasının hedeflendiği, ayrıca bu tür çalışmaların toplumun afet bilincinin artırılmasına olumlu yansıdığı kaydedildi.
Yetkililer, afetlere hazırlık sürecinde kamu kurumlarıyla birlikte sivil toplum kuruluşlarının rolünün güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti ve akredite olan kuruluşların yerel kapasiteyi destekleyeceğini ifade etti.
Programın tamamlanması
Program, akreditasyon sürecini tamamlayan kuruluşlara armalarının takdim edilmesiyle sona erdi. Teslim töreni, akreditasyonun somut bir adım olarak yerel düzeyde uygulanmasına işaret etti.
AFAD AKREDİTASYON YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA AYDIN’DA AKREDİTASYON SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA DÜZENLENEN PROGRAMDA ARMALARI TAKDİM EDİLDİ.