Ayancık'ta erişim güvenliği ve köy yaşam merkezine saha değerlendirmesi

Ersin Yaman ve AK Parti İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ayancık'ta Çamurca yolundaki çalışmaları ve Ağaçlı'daki Köy Yaşam Merkezi inşaatını inceledi.

Yayın Tarihi: 22.07.2026 13:49
Güncelleme Tarihi: 22.07.2026 13:49

Ayancık'ta erişim güvenliği ve köy yaşam merkezine saha değerlendirmesi

saha incelemesi:

Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Ersin Yaman ile AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu Ayancık ilçesinde yürütülen yatırım ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Heyet, hem ulaşım güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen müdahaleleri hem de kırsal yaşamı desteklemeye yönelik tesislerin durumunu değerlendirdi.

çamurca yolundaki çalışmalar:

İncelemeler kapsamında ilk durak, Ayancık’a bağlı Çamurca yolunda daha önce meydana gelen kaya düşmesi nedeniyle ulaşıma kapanan güzergâh oldu. Bölgede yürütülen çalışmalarda ekiplerin, yolu yeniden güvenli şekilde ulaşıma açmak için yoğun mesai harcadığı bildirildi. Müdahale çalışmaları AFAD tarafından sağlanan ödenekle sürdürülüyor ve yetkililer kısa sürede ulaşımın normale dönmesinin hedeflendiğini aktardı.

ağaçlı köyünde köy yaşam merkezi incelemesi:

Programın ikinci ayağında heyet, Ayancık’a bağlı Ağaçlı köyünde yapımı süren Köy Yaşam Merkezi inşaatını yerinde gördü. Yetkililerden projenin son durumu ve gelinen aşama hakkında bilgi alan heyet, projenin köy yaşamını destekleyecek nitelikte olması ve yerel ihtiyaçlara göre şekillendirilmesine dikkat çekti.

Ziyaret sırasında vatandaşlarla bir araya gelen Ersin Yaman ve Yakup Üçüncüoğlu, köy sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Yaman, sahada olmaya ve ilçede devam eden yatırımları yerinde takip etmeye devam edeceklerini ifade etti, çalışmaların hızla tamamlanması ve hizmete açılmasının öncelikleri olduğunu vurguladı.

İnceleme gezisi, ulaşım altyapısının onarımı ile kırsal yaşam alanlarının geliştirilmesine yönelik adımların yerinde takibi açısından değerlendirildi; yetkililer ilerleyen süreçte de bilgilendirme yapacaklarını belirtti.

SİNOP İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ERSİN YAMAN, AK PARTİ SİNOP İL BAŞKANI YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU İLE...

SİNOP İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI ERSİN YAMAN, AK PARTİ SİNOP İL BAŞKANI YAKUP ÜÇÜNCÜOĞLU İLE BİRLİKTE AYANCIK İLÇESİNDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEYEREK VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.