Avusturya Dışişleri Bakanı Meinl-Reisinger: Rusya'ya baskı sürmeli
Bakanın açıklaması
Avusturya Dışişleri Bakanı Beate Meinl-Reisinger, Ukrayna'nın yanında olduklarını belirterek, "ateşkese hazır olmadığı sürece" Rusya üzerindeki baskının yüksek tutulması gerektiğini söyledi.
Meinl-Reisinger, açıklamasını ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformu üzerinden yaparken, bugünün hem Ukrayna hem de Avrupa için önemli bir gün olduğunu vurguladı ve "Rusya'nın saldırganlığı ve yeni Sovyet hayalleri kabul edilemez." ifadesini kullandı.
Washington görüşmeleri ve uluslararası katılım
Bakan, Ukrayna'nın yanında olduklarını ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini kaydetti. Açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında bugün Washington'da gerçekleştirilecek görüşmede, Ukrayna'ya güvenlik garantileri ve toprak değişimi dahil olmak üzere birçok önemli maddenin masada olmasının beklendiği belirtildi.
Görüşmeye, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile bazı Avrupalı liderlerin de katılacağı ifade edildi.
Değerlendirme
Meinl-Reisinger'in mesajı, diplomatik zeminde baskının sürdürülmesi gerektiği yönünde net bir duruş ortaya koyuyor. Bakanın vurgu yaptığı hususlar, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün desteklenmesi ve müzakere süreçlerinin uluslararası katılımla yürütülmesine dikkat çekiyor.