Türk Mutfağı Haftası Viyana'da Kutlandı
Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği tarafından organizse edilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Avusturya’nın başkenti Viyana'da geleneksel Türk lezzetlerinin tanıtıldığı bir program düzenlendi. Etkinliğe, Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Gürsel Dönmez, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Levent Eler ve Türkiye’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Nezdinde Daimi Temsilcisi Zeynep Kızıltan gibi önemli isimler katıldı.
Büyükelçi Dönmez'in Açıklamaları
Programda konuşan Büyükelçi Dönmez, mutfak ve yemeğin insanlık kültürü üzerindeki etkisinin önemine vurgu yaptı. Türk mutfağının zenginliğine dikkat çeken Dönmez, "Biz Türkler için Türk mutfağı sadece bir yeme kültürü değil, aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Türk mutfağı sosyal yaşamımızın merkezinde yer alır. Yemek paylaşıldıkça lezzetlenir ve çoğalır," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türk misafirperverliğinin en güzel örneğinin yemek masasında sergilendiğini belirtti.
Zengin Menü ve Lezzetler
Etkinlikte, Türk mutfağının zenginliğini yansıtan çeşitli yemekler davetlilere sunuldu. Misafirlere pastırmalı kuru fasulye, enginar, sarma ve ezme gibi lezzetler ikram edildi. Viyana Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Balca Kurhan Elayouti, Türk mutfağının tanıtımına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programda, geleneksel Türk lezzetleri tanıtıldı.
Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği tarafından Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen programda, geleneksel Türk lezzetleri tanıtıldı.