Avustralya'da Emeklilik Fonlarına Siber Saldırı
Avustralya'da 3,5 milyondan fazla üyesi bulunan AustralianSuper emeklilik fonu, son dönemde yoğun siber saldırılara maruz kaldı. Avustralya Yayın Kuruluşu (ABC) tarafından yayımlanan habere göre, fon geçtiğimiz ay 600'e yakın siber saldırı gerçekleştirildiği bildirmiştir.
Açıklamalara göre, bu saldırılardan etkilenen fon üyelerinden 4 kişi, toplamda yaklaşık yarım milyon dolar kaybetti. AustralianSuper, üyelerin hesaplarına girişte sorunlar yaşandığını ve bazıları için hesaplarında para görünmediğini belirtti.
Siber saldırıların nasıl gerçekleştirildiğine dair detaylarda, bu hafta içinde 600'e yakın üyenin şifrelerine erişim sağlandığı tespit edilmiştir.
Ülkede emeklilik fonlarını temsil eden Avustralya Süper Emeklilik Fonları Birliği (ASFA) de bir açıklama yaparak, birçok emeklilik fonunun siber saldırıların hedefi olduğunu ve bazı hesapların bu saldırılardan etkilendiğini duyurdu. ASFA, etkilenen üyelerle iletişime geçildiğini ve veri güvenliğinin tehlikeye girenler için yardımcı olmaya çalışıldığına vurgu yaptı.
Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, siber saldırılara dair bilgi sahibi olduğunu belirtti. Albanese, "Zaman içinde yanıt vereceğiz. Ne olduğunu değerlendiriyoruz. Unutmayın ki Avustralya'da yaklaşık her 6 dakikada bir siber saldırı gerçekleşiyor. Bu düzenli bir sorun" ifadelerini kullandı.
AustralianSuper'in internet sitesinde yer alan bilgilere göre, fonun büyüklüğü 365 milyar doların üzerinde olup, 3,5 milyondan fazla üyesi bulunmaktadır.