Avustralya Başbakanı'ndan Muhalefete Sert Eleştiri

Anthony Albanese, muhalefetin Filistin polisiye eleştirilerini yanıtlayarak, savunmasız insanlara saldırmanın kolay olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 21.08.2024 14:43
Güncelleme Tarihi: 21.08.2024 14:43

Avustralya Başbakanı'ndan Muhalefete Sert Eleştiri

Avustralya Başbakanı'ndan Dikkat Çeken Açıklamalar

Avustralya'nın Başbakanı Anthony Albanese, muhalefet lideri Peter Dutton'ın Gazze'den gelen Filistinlilere vize verilmesi konusundaki eleştirilerine yanıt verdi.

"Savunmasızlara Saldırmak Kolaydır"

Albanese, Dutton'ın hükümeti eleştirirken güçlü görünmeye çalıştığını, ancak savunmasız insanlara saldırmanın aslında kolay olduğunu ifade etti. "Sürekli çok güçlüymüş gibi davranmaya çalışıyor ama aslında bu, hainlik yapmaktan başka bir şey değil" diyerek Dutton'ı eleştirdi.

Parlamento Oturumunda Tartışmalar

Ulusal basına yansıyan haberlere göre, Avustralya Parlamentosu'nda yapılan soru-cevap oturumunda Gazze’nin vize süreci tekrar gündeme geldi. Albanese, Dutton'ın parlamentoya katıldığından beri ayırıcı bir dil kullandığını belirtti ve geçmişteki Lübnan göçmenleri ile ilgili özrü hatırlatarak, "Ancak mevcut durumda doğru insanlara özür dilemedi" şeklinde konuştu.

Dutton’ın Vize Açıklamaları

Dutton, Gazze'deki durumu ele alırken, oradan gelen insanların ülkeye kabul edilmesinin doğru olmadığını savundu. "Bu, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturuyor" diyerek vize başvurularının kabul edilmesini akıllıca bulmadığını ifade etti.

Albanese, muhalefet liderinin bu açıklamalarıyla yine ayrıştırmayı amaçladığını vurguladı.

Vize Başvuru Verileri

Resmi verilere göre, 7 Ekim 2023 itibarıyla Filistin vatandaşları tarafından yapılan yaklaşık 10,000 vize başvurusunun sadece 2,922'sinin kabul edildiği, bu başvuruların yaklaşık 1300'ünün ise Avustralya’ya giriş yaptığı bildirildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı