Av dönüşü arkadaşının ölümüne neden olan sanık 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla tahliye edildi

Antalya Aksu'da av dönüşünde tüfeğin ateş alması sonucu ölen 26 yaşındaki gencin davasında sanık Ahmet G. 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 08.07.2026 13:01
Güncelleme Tarihi: 08.07.2026 13:01

Av dönüşü arkadaşının ölümüne neden olan sanık 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla tahliye edildi

Av dönüşü arkadaşının ölümüne neden olan sanık 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla tahliye edildi

Olay

4 Ocak 2026'da Antalya'nın Aksu ilçesi Karaöz Mahallesi kırsalında meydana gelen olayda, avdan dönen üç arkadaşın bulunduğu sırada tüfeğin omuzda ateş alması sonucu çıkan saçmaların isabet etmesiyle 26 yaşındaki Oğuzhan Karagöz ağır yaralandı. Olayda tüfeği omzuna aldığı belirtilen Ahmet G. ile birlikte bölgedeki diğer kişi Hüseyin Can Ç. olay yerindeydi.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ve sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahale yapıldı; ağır yaralı olarak Kepez Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Oğuzhan Karagöz, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olay sonrası Ahmet G. jandarma tarafından gözaltına alındı ve adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Duruşma ve karar

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ' taksirle ölüme neden olma ' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ahmet G. hakkında görülen karar duruşmasında, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında olayın bilinçli taksir kapsamında değerlendirilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ve hükmün niteliği gereği sanığın tahliyesine karar verdi.

OĞUZHAN KARAGÖZ

OĞUZHAN KARAGÖZ

AHMET G.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!