Atölyesinde Yeşilçam yüzleri çizen şoförün karakalem serüveni
Burhaniye ilçesinde şoförlük yapan Burhan Bekir Buruk’un çizdiği karakalem portreler kısa sürede takdir topladı. 47 yaşındaki Buruk, uzun yıllardır evinde sürdürdüğü çalışmaları şimdi Ali Çetinkaya Caddesi'nde açtığı atölyede sürdürüyor.
çizim serüveni:
Çocukluğundan beri resme ilgi duyduğunu belirten Buruk, bu alanda resmi bir eğitim almadığını fakat internet üzerinden yaptığı araştırmalarla tekniklerini geliştirdiğini aktarıyor. Kağıt kalitesi, kalem kullanımı ve ayrıntı çalışmalarının yöntemlerini çevrimiçi kaynaklardan öğrenerek uygulamaya koyduğunu söyleyen sanatçı, özellikle Yeşilçam sanatçılarının portrelerine yoğunlaştı.
Yıllarca hobisini ev ortamında sürdüren Buruk, eserlerini sergilemek ve çalışmalarını büyütmek amacıyla atölye açtı. Atölyesini çizdiği Yeşilçam portreleriyle süsleyen Buruk, gerçekçi çalışmalara verdiği önemle biliniyor.
atölye, sipariş ve hat sanatı:
Burhaniye Zeytin OSB’de şoförlük yapan ve iki çocuk babası olan Buruk, verilen siparişleri titizlikle hazırladığını ve bugüne kadar olumlu geri dönüşler aldığını belirtiyor. "Ne kadar gerçekçi yapabileceğimi ve gerçeğe ne kadar yakın resimler elde edebileceğimi araştırarak öğrendim," diyen Buruk, meraklılara da destek verdiğini vurguluyor.
Sanatçı ayrıca hat sanatıyla da ilgileniyor ve bu alanda da meraklılara yardımcı olduğunu söylüyor. "Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaştan insana yardımcı olmaya hazırım," şeklindeki sözleri, atölyesini ziyaret eden ve öğrenmek isteyenler için kapısını açık tuttuğunu gösteriyor.
Buruk’un çalışmaları, hem teknik yeterliliği hem de Yeşilçam temalı içerikleriyle yerel çevrede ilgi gördü; atölyesine gelenler eserleri beğeniyle karşılıyor.
BURHAN BEKİR BURUK VE ESERLERİ