Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

ATM'de paranız kaldıysa endişelenmeyin! Bu yöntemle tüm paranızı geri alabilirsiniz

ATM, piyasaya sunulduğundan bu yana bize sayısız faydalar sağlayan bir makinedir. Bunlar her zaman ve herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın faydalıdır ancak küçük sorunlara da neden olabilirler. Elbette parayı unutmak da bu sorunlardan biridir. Bu sorunu yaşayanlar için, paranızı ATM'de unuttuğunuzda işinize yarayacak bazı bilgileri burada bulabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 00:33
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 00:33

ATM'de paranız kaldıysa endişelenmeyin! Bu yöntemle tüm paranızı geri alabilirsiniz

ATM'de kalan paraya ne olur?

aranızı almak için genellikle 10 saniyeniz vardır. Bu sürenin sonunda madeni para odası kapatılacaktır.

Unutulan paralar daha sonra tespit edilebilmesi adına başka bir departmana götürülür. Ve onu unutan banka müşterisi para iadesi isteyene kadar bir süre orada kalır. Bankanızla iletişime geçmeniz bu bölümü kontrol edecek ve size ihtiyacınız olan yanıtları verecektir.

Para unutulursa neler yapılmalı?

Öncelikle sakin olmanız ve bankanın bu duruma basit bir çözümü olduğunu bilmeniz gerekiyor. Mesai saatleri içerisinde güvenlik görevlilerinden veya diğer banka çalışanlarından yardım isteyebilirsiniz. Mümkünse paranız ATM’ye iade edilene kadar başkalarının paranızı almasını engellemelisiniz. Eğer mesai saatleri dışında ise lütfen bankanızla iletişime geçerek unuttuğunuz ATM'yi ve tutarı belirtiniz.

ATM'de paranız kaldıysa endişelenmeyin! Bu yöntemle tüm paranızı geri alabilirsiniz

Bankaya bilgi verildikten sonra ne olur?

Banka yetkilileri bilgilerinizi aldıktan sonra talebinizi işleme koyacaklar. Belirttiğiniz tutar ve ATM doğrulandıktan sonra para, hesabınıza bağlı karta iade edilecektir. İletişim kurduğunuz banka size SMS ya da e-posta yoluyla bilgi verecektir. Paranın hesabınıza aktarıldığı bilgisini aldıktan sonra, unuttuğunuz tutara dilediğiniz ATM'den kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Para başkası tarafından alınırsa ne yapmalı?

 Birisi siz gittikten hemen sonra paranızı çalarsa, öncelikle bunu güvenliğe bildirmeli ve ATM'den ayrılmadıysanız yardım istemelisiniz. Eğer bankanın gereken adımları atmadığını düşünüyorsanız size en yakın polis karakoluna giderek şikayette bulunabilirsiniz. Her ATM'de her görüntüyü kaydeden en az bir güvenlik kamerası bulunur. Başvurunun ardından paranın alıcısının tespiti için gerekli incelemeler yapılacak. Bu süreç zaman alıcı ve can sıkıcı olabilir. Bu nedenle ATM'den para çekerken çok dikkatli olmanızı ve parayı her zaman kartınıza almanızı öneririz.