Atlas Çağlayan davasında aileyi tehdit eden sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Atlas Çağlayan’ın ailesine tehdit mesajları attığı belirlenen Muhammed Yusuf Kazıcı’yı 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yayın Tarihi: 13.05.2026 18:30
Güncelleme Tarihi: 13.05.2026 19:39

Atlas Çağlayan davasında aileyi tehdit eden sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası

Atlas Çağlayan davasında aileyi tehdit eden sanığa 6 yıl 8 ay hapis cezası

İstanbul Güngören’de bıçaklanarak yaşamını yitiren Atlas Çağlayan ile ilgili olay sonrası ailesine tehdit mesajları attığı tespit edilen sanık Muhammed Yusuf Kazıcı hakkında Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar verildi.

Duruşma ve taraf beyanları

Duruşmaya, tutuklu sanık Muhammed Yusuf Kazıcı (18) SEGBİS ile bağlandı. Müşteki anne Gülhan Ünlü, baba Cüneyt Çağlayan ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Anne Ünlü, üzerine gelen tehdit mesajlarını emniyete ilettiğini ve mesajlarda sanığın aileye yönelik ölüm tehdidinde bulunduğunu belirtti. Ünlü, "Somut bir zararım yok ama en acılı günümde manevi zararım var" dedi.

Baba Cüneyt Çağlayan ise sanığı tanımadığını, kendisine doğrudan mesaj gelmediğini ve olaydan sonradan haberleri olduğunu ifade etti. Sanık Kazıcı duruşmada pişman olduğunu söyleyip özür diledi; beraat talep etti.

Mahkeme kararı

Mahkeme heyeti, sanığın "nitelikli yağmaya teşebbüs" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlarından toplam 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Ayrıca sanığın üzerine atılı "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan önce 2 ay 15 gün hapis cezası verildi ve bu suçta hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Müşteki ve avukat açıklamaları

Duruşma sonrası adliye önünde konuşan Gülhan Ünlü, sanığın pişman olduğunu söylemesine rağmen aileye gönderilen sahte ihbarlar, siparişler ve tehditlerin kendileri için ağır bir travma oluşturduğunu belirtti. Ünlü, duruşmada ayrıca "Almış olduğu ceza 6 yıl 10 aydır" sözünü de kullandı.

Müşteki avukatı Mehtap Yılmaz, mahkeme kararının caydırıcı olduğunu vurguladı. Avukat Yılmaz, sanığın yağma suçundan başlangıçta 10 yıl ile cezalandırılmasının öngörüldüğünü, teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle cezada indirime gidildiğini; verilen cezaların detayında 4 yıl 2 ay (yağma), ayrıca kişisel verileri ele geçirme suçundan etkili cezalandırma bulunduğunu ifade etti. Avukat, tutukluluk halinin devam etmesinin diğerleri için de caydırıcı olacağını söyledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesinde, 29 Ocak tarihinde WhatsApp üzerinden kendisini Muhammed Hüseyin Yıldırım olarak tanıtan bir kişinin, müşteki Gülhan Ünlüye yönelik tehdit içerikli mesajlar gönderdiği; Ünlü’nün adresine birden fazla yemek siparişi verildiği ve 112 hattına asılsız ihbarlarda bulunulduğunun tespit edildiği belirtiliyor. İddianamede ayrıca bir sosyal medya hesabında Atlas Çağlayanın ölümüne ilişkin paylaşımlar yapıldığına yer verildi. Savcılık, şüpheli hakkında toplamda 5 yıl 3 aydan 19 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etmişti.

Mahkeme kararı ve duruşmada yapılan beyanlar, dosyada kayıtlı tehdit, sahte ihbar ve kişisel verilerin izinsiz kullanımı iddialarının cezai boyutunu ortaya koyuyor. Heyetin tutukluluğun devamına ilişkin kararı, soruşturmanın diğer yönleri ve olaya karıştığı iddia edilen kişilere ilişkin beklentilerin sürmesine işaret ediyor.

ANNE GÜLHAN ÜNLÜ

ANNE GÜLHAN ÜNLÜ

AVUKAT MEHTAP YILMAZ

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.