Atina'da Filistin yanlısı protesto: İsrailli yatırımcılara ait otele kırmızı boya döküldü

Atina'da 'Anti-siyonist Meclis' adlı grup, 13 Eylül'de İsrailli yatırımcılara ait otele kırmızı boya dökerek ve camlara sloganlar yazarak İsrail'in Filistin saldırılarını protesto etti.

Yayın Tarihi: 20.09.2025 15:38
Güncelleme Tarihi: 20.09.2025 15:38

Atina'da Filistin yanlısı protesto: İsrailli yatırımcılara ait otele kırmızı boya döküldü

Atina'da İsrailli yatırımcılara ait otele kırmızı boya ile protesto

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto eden bir grup, İsrailli yatırımcılara ait olduğu belirtilen bir otele kırmızı boya döktü ve otelin camlarına Filistin'i destekleyen sloganlar yazdı.

Protestonun ayrıntıları

Eylemi gerçekleştirdiğini belirten "Anti-siyonist Meclis" adlı grup, internet sitesinden yayımladığı yazılı açıklamada söz konusu müdahaleyi detaylandırdı. Açıklamada, otelin camlarına sloganlar yazıldığı ve binaya kırmızı boya atıldığı ifade edildi.

Grubun açıklaması ve gerekçeleri

Açıklamada, İsrailli yatırımcıların Atina'da yoğun olarak gayrimenkul aldığına dikkat çekildi. Grup, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Siyonist katillerin ve destekçilerinin mahallelerimizde hoş karşılanmadığını ve sözde yatırımcıların kanlı şekellerinin hedef alınacağını açık bir şekilde ortaya koyduk." Ayrıca eylemin 13 Eylül tarihinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Grup, otelin yatırımcısının Yunanistan'ın diğer şehirlerinde de otel sahibi olduğunu belirterek, "Sermaye, turizm ve hoş vakit geçirme 'satarak', Filistin halkının soykırımına yatırımda bulundukça, bizi karşısında daha da mücadeleci bulacak." ifadelerine yer verdi.

Görüntüler ve hükümet eleştirisi

Açıklamaya, otele boya atılma ve camlara slogan yazılma anlarını gösteren bir video da eklendi. Metinde ayrıca Gazze'nin bir yangın yerine döndüğü vurgulanarak Yunanistan hükümetinin İsrail ile müttefiklik ilişkisi eleştirildi.

Analiz: Mesaj, hedef ve olası yankılar

Olay, protestonun hem sembolik hem ekonomik bir hedefe yöneltildiğini gösteriyor: eylem, İsrailli yatırımcıların mülklerine odaklanarak siyasi mesaj iletmeyi amaçlıyor. Bu tür müdahaleler yerel toplumsal tepkileri ve yabancı yatırım algısını etkileyebilir; aynı zamanda güvenlik, kamu düzeni ve mülkiyet hakları açısından tartışma yaratabilir.

Resmi makamların ve otel yetkililerinin tepkisi veya olayla ilgili hukuki süreç hakkında açıklama metinde yer almıyor. Mevcut açıklama, protestonun gerekçelerini ve eylem anlarına ilişkin görsel materyalin varlığını aktarıyor.

Önemli not: Metindeki özel isimler, tarihler ve ifadeler kaynak metinde yer aldığı şekilde korunmuştur.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı