Atatürk Üniversitesi ile Halkbank arasında personel için 110 bin TL promosyon anlaşması
Atatürk Üniversitesi personeline yönelik maaş promosyonu süreci, titiz müzakereler ve yoğun görüşmelerin ardından sonuçlandı. Üniversite yönetiminin kararlı bir pazarlık süreci yürütmesiyle Halkbank ile kişi başı 110 bin TL tutarında promosyon anlaşmasına varıldı.
Anlaşmanın kapsamı
Yapılan anlaşma çerçevesinde personele 100 bin TL nakit promosyonun yanı sıra 10 bin TL tutarında para puan imkânı sunuldu. Ayrıca, isteyen personelin promosyon ödemesi almak yerine faizsiz kredi seçeneklerinden yararlanabilmesi sağlandı. Bu yapı, tek boyutlu bir ödeme modelinin ötesine geçerek çalışanların farklı ihtiyaçlarına cevap veren çok yönlü bir uygulama niteliği taşıyor.
Süreç ve yönetim yaklaşımı
Sürecin yürütülmesinde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu bizzat liderlik etti. Rektörlüğün, mevcut ekonomik koşullar ve bankacılık sektöründeki eğilimler dikkate alınarak personel adına ulaşılabilecek en üst düzey imkânı sağlamak için yoğun çaba gösterdiği belirtildi. Metinde yer alan ifadeye göre, 2026 yılı itibarıyla bankaların promosyon rakamlarını daha sınırlı değerlendirdiği bir dönemde elde edilen bu tutar, yürütülen müzakerelerin niteliğini ve yönetim iradesini öne çıkarıyor.
Şeffaflık ve sonraki adımlar
Üniversite yönetimi, sürecin her aşamasında çalışan menfaatini gözettiğini ve şeffaflığı ön planda tuttuğunu vurguladı. Promosyon veya faizsiz kredi tercihini kullanacak personelle ilgili detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak resmi tablolarla paylaşılacak. Elde edilen bu kazanımın, Atatürk Üniversitesi bünyesindeki akademik ve idari personele ekonomik destek sağlaması bekleniyor.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu önderliğindeki bu girişim, üniversitenin çalışan odaklı yönetim anlayışının somut bir göstergesi olarak değerlendirildi ve söz konusu promosyon anlaşmasının tüm mensuplar için hayırlı olması dileğiyle karşılandı.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ PERSONELİNE YÖNELİK MAAŞ PROMOSYONU SÜRECİ, TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLEN MÜZAKERELER VE YOĞUN GÖRÜŞMELERİN ARDINDAN BAŞARIYLA SONUÇLANDIRILDI.