Atatürk Üniversitesi, PeopleCert akreditasyonu ile ITIL 4 ve PRINCE2 programlarını sunma yetkisi aldı
Atatürk Üniversitesi, uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda PeopleCert tarafından ITIL 4 Foundation ve PRINCE2 Project Management Foundation (Version 7) programlarında Akredite Eğitim Organizasyonu (ATO) statüsü kazandı. Bu yetkilendirme 2026 yılı itibarıyla geçerli olacak.
Uluslararası akreditasyonla güçlenen kurumsal yetkinlik
Üniversitenin Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörlüğü, yürütülen kapsamlı denetim ve değerlendirme süreçlerinin ardından bu yetkiye layık görüldü. Yetkilendirme, bilişim hizmet yönetimi ve proje yönetimi alanlarında üniversitenin eğitim ve sertifikasyon kapasitesini uluslararası standartlara taşıyarak, bölgesel bir eğitim üssü olma hedefini destekliyor.
Rektörün değerlendirmesi
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "Üniversite olarak hedefimiz; öğrencilerimize ve profesyonellere yalnızca akademik bilgi sunmak değil, aynı zamanda uluslararası geçerliliğe sahip yetkinlikler kazandırmaktır. ITIL ve PRINCE2 gibi dünya çapında kabul gören programlarda yetkilendirilmemiz, eğitim kalitemizin uluslararası düzeyde tescillenmesi anlamına gelmektedir. Bu önemli adım, Erzurum’u ve üniversitemizi küresel bilişim ve proje yönetimi ekosisteminde stratejik bir merkez haline getirecektir. Mezunlarımızın ve paydaşlarımızın dünya iş piyasasında rekabet gücünü artırmayı sürdüreceğiz."
Global yetkinlik merkezi olma yolunda somut adım
Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörü Öğr. Gör. Cengizhan Akdağ ise koordinatörlüğün vizyonuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Koordinatörlük olarak temel amacımız, uluslararası standartlarda sınav ve eğitim hizmetleri sunarak bireylerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamaktır. Bugüne kadar dil sınavları alanında elde ettiğimiz başarıyı, PeopleCert akreditasyonu ile bilişim ve proje yönetimi alanlarına da taşımış bulunuyoruz. ITIL 4 ve PRINCE2 Foundation programları sayesinde artık katılımcılara yalnızca dil yeterliliği değil, aynı zamanda profesyonel yönetim becerileri de kazandıracağız. Bu gelişme, ‘sınav merkezi’ kimliğimizi ‘global yetkinlik merkezi’ seviyesine taşıma hedefimizin önemli bir parçasıdır."
PeopleCert akreditasyonu, Atatürk Üniversitesi'nin mesleki eğitim portföyünü genişleterek katılımcılara uluslararası geçerliliğe sahip sertifikasyon imkanı sunmasını sağlayacak ve üniversitenin uluslararası eğitim standartlarına uyumunu güçlendirecektir.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ, ULUSLARARASILAŞMA VİZYONU DOĞRULTUSUNDA ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATARAK, DÜNYA ÇAPINDA SAYGIN SERTİFİKASYON KURULUŞLARINDAN PEOPLECERT TARAFINDAN İKİ KRİTİK ALANDA AKREDİTE EDİLDİ.