Atatürk Üniversitesi'nde 'Kadına Yönelik Şiddetin İzleri' paneli — ETÜ ve İl Müdürlüğü iş birliğiyle

ETÜ, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddetin İzleri' panelinde toplumsal farkındalık ve çözüm önerileri ele alındı.

Yayın Tarihi: 26.11.2025 10:18
Güncelleme Tarihi: 26.11.2025 10:18

Atatürk Üniversitesi'nde 'Kadına Yönelik Şiddetin İzleri' paneli — ETÜ ve İl Müdürlüğü iş birliğiyle

Atatürk Üniversitesi'nde 'Kadına Yönelik Şiddetin İzleri' paneli

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen 'Kadına Yönelik Şiddetin İzleri' paneli, Şiddete Karşı Ses Ol sloganıyla gerçekleştirildi. Programın açılışına ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Bülent Çakmak açılış konuşmasında kadına yönelik şiddetin çok boyutlu bir mesele olduğuna vurgu yaptı ve şiddetin toplumun tümünü etkilediğini, kurumlar arası koordinasyon ve ortak sorumluluk gerektirdiğini belirtti. Çakmak, eğitim kurumları ve kamu kuruluşlarının eşitlik, adalet ve insan onuruna saygı ilkeleri temelinde toplumsal refahı güçlendirme amacıyla çalıştığını ifade etti. Panelde yapılacak değerlendirmelerin hem bireysel farkındalığı artıracağına hem de kurumların gelecekteki çalışmalarına ışık tutacağına inandığını ifade ederek organizasyona emek verenlere teşekkür etti.

Panel tartışmaları ve çözüm odaklı değerlendirmeler

Moderasyonunu ETÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahtınur Möngü'nün üstlendiği panelde; Prof. Dr. Ayşe Gürol, Prof. Dr. Elif Küçük Durur ve Doç. Dr. Esra Karakuş Umar kadına yönelik şiddetin farklı boyutlarını ele alan sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlar, şiddetin toplumsal, hukuki ve medya eksenlerindeki etkilerini ve bu alanlarda uygulanabilir çözüm önerilerini içerdi.

Programın son bölümünde akademisyenler, kadına yönelik şiddetin toplumsal, hukuki ve medya boyutları üzerine değerlendirmelerde bulunarak eğitim, kurumlar arası iş birliği, hukuk uygulamalarının güçlendirilmesi ve medyanın sorumlulukları gibi alanlarda çözüm odaklı önerilerini paylaştı. Panel, farkındalık artırma ve uzun vadeli önleme stratejilerine katkı sağlamayı hedefleyen ortak bir çalışma zemini olarak değerlendirildi.

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ), ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VE ERZURUM AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL...

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ), ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VE ERZURUM AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİYLE "KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN İZLERİ" İSİMLİ PANEL DÜZENLENDİ.

ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ETÜ), ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VE ERZURUM AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.