Atatürk Üniversitesi, Erzurum’da uluslararası dil sınavlarını düzenli biçimde uyguluyor
Atatürk Üniversitesi; Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörlüğü (ATAİLE) aracılığıyla Erzurum’u, Doğu Anadolu Bölgesi'nin uluslararası dil sınavları merkezi haline getirerek bölgeye yönelik stratejik bir hizmet sunuyor. Üniversite bünyesinde düzenli ve tam kapasiteyle gerçekleştirilen sınavlar, akademik ve profesyonel hedefleri olan adaylara önemli fırsatlar sağlıyor.
Yerel erişilebilirlik ve aday yükünün azaltılması
Uzun yıllar boyunca uluslararası dil sınavlarına katılmak isteyen adaylar büyükşehirlerde sınava girmek zorunda kalıyordu; bu durum maddi ve psikolojik yük oluşturuyordu. Atatürk Üniversitesi'nin uygulaması sayesinde adaylar, yolculuk, konaklama ve zaman kaybı gibi ek zorluklardan kurtularak kendi şehirlerinde, güvenli ve konforlu ortamlarda sınava girme imkânı elde ediyor.
Fırsat eşitliğine katkı ve bölgesel etki
Bu hizmet, yalnızca sınav uygulaması olmanın ötesinde bölgesel kalkınma ve eğitimde fırsat eşitliği vizyonunun somut bir yansıması olarak öne çıkıyor. Erzurum’un eğitim üssü kimliğini güçlendiren adım, Doğu Anadolu’daki akademisyenler, öğrenciler ve profesyoneller için erişilebilirliği artırarak uluslararasılaşma hedeflerine doğrudan katkı sağlıyor.
YÖK ve ÖSYM denkliği ile resmi güvence
Atatürk Üniversitesi bünyesinde uygulanan uluslararası dil sınavlarının Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından tanınan resmi denkliğe sahip olması, adayların aldıkları puanları yüksek lisans, doktora başvuruları, doçentlik süreçleri ve kamu personeli alımlarında güvenle kullanabilmelerini sağlıyor.
Sınav uygulamaları ve altyapı
ATAİLE bünyesinde düzenlenen sınavlar arasında TOEFL iBT, IELTS, LanguageCert, PTE Academic, Oxford Test of English ve Cambridge Linguaskill bulunuyor. Sınav merkezleri modern teknolojik altyapıya ve konforlu, sessiz ortamlara sahip olacak şekilde tasarlandı.
Uzman kadro ve aday memnuniyeti
Atatürk Üniversitesi Uluslararası Dil Sınavları Koordinatörü Öğr. Gör. Cengizhan Akdağ, sınav uygulamalarında aday memnuniyeti ve sınav kalitesinin öncelikli olduğunu belirtti. Akdağ, süreçlerin alanında uzman personel tarafından, uluslararası standartlara uygun şekilde yürütüldüğünü ve sınav ortamının adayların gerçek performansını ortaya koymasına yardımcı olacak şekilde düzenlendiğini ifade etti.
Üniversite vizyonu
Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitenin bulunduğu coğrafyanın akademik potansiyelini artırmayı hedefleyen bir yaklaşımla hareket ettiğini belirterek; uluslararası geçerliliğe sahip dil sınavlarının Erzurum’da uygulanmasının bu vizyonun somut bir göstergesi olduğunu vurguladı. Rektör Hacımüftüoğlu, uygulamanın fırsat eşitliği ve bölgesel kalkınma açısından önemine dikkat çekti.
Atatürk Üniversitesi, Erzurum ve çevre illerdeki adayları uluslararası geçerliliğe sahip dil yeterlilik puanlarını şehirde, yüksek standartlarda elde etmeye davet ediyor ve akademik ile profesyonel gelişimin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmaları sürdürüyor.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ; ULUSLARARASI DİL SINAVLARI KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ATAİLE) ARACILIĞIYLA ERZURUM’U, DOĞU ANADOLU BÖLGESNİN ULUSLARARASI DİL SINAVLARI MERKEZİ HÂLİNE GETİREREK BÖLGEYE YÖNELİK STRATEJİK BİR HİZMETİ BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYOR.