Ataşehir'de yağışta kontrolden çıkan otomobil 3 araca çarparak takla attı
Olay yeri ve zaman
Kaza, 10.15 sıralarında Ataşehir İnönü Mahallesi Kayışdağı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre bir otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda şerit değiştirirken direksiyon hakimiyetini kaybetti.
Bir anda savrulan otomobil, 55 RJ 152 plakalı otomobile ve yol kenarındaki iki araca daha çarparak takla attı. Olay anına ait görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.
Gelişmeler ve inceleme
İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Araçlarda maddi hasar oluşurken cadde kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. Araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.
Polis kazayla ilgili inceleme başlattı. Kazanın kesin sebepleri, olay yerinde ve kamera kayıtları üzerinde yapılacak değerlendirmelerle belirlenecek.
Olası etkenler
İddialarda yağışın yol yüzeyini kayganlaştırmasının ve şerit değişimi sırasında direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesinin kazada rol oynadığı belirtildi. Yağışlı hava koşullarının sürüş güvenliğini etkilediği ve dikkat gerektirdiği göz önünde bulundurulmalı.
Kamu güvenliği ve trafik akışı açısından benzer durumların önlenmesi için yetkililer ve sürücüler tarafından gerekli tedbirlerin sürdürülmesi önem taşıyor.
ATAŞEHİR'DE YAĞIŞ NEDENİYLE DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBEDEN OTOMOBİL, 3 ARACA BİRDEN ÇARPARAK TAKLA ATTI. KAZA ANLARI BİR İŞ YERİNİN GÜVENLİK KAMERASINA SANİYE SANİYE YANSIDI.