olayın detayları:
Samsun'un Atakum ilçesi Atakent Mahallesi'nde bir ikametten 1 yüzük ve 3 kolye çalındı. Ziynet eşyalarının değerinin yaklaşık 100 bin lira olduğu bildirildi. Aynı gün içinde Atatepe Mahallesi'ndeki başka bir ikametin kapı dilini düşürmeye çalıştığı tespit edilen şüpheliler, eve giremeyince olay yerinden ayrıldı.
soruşturma ve yakalama:
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, olaylarla ilgili yürüttükleri takip ve teknik çalışmalar sonucunda şüphelilerin kimliklerini belirledi. Yapılan tespitlere göre olayları Y.G. (28) ile eltisi F.A. (26) gerçekleştirdi.
Şüpheliler ve Y.G.'nin dini nikahlı eşi B.Y. Amasya'da yakalanarak gözaltına alındı. Samsun'a getirilen üç zanlı, Hırsızlık Büro Amirliğindeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
mahkeme süreci ve karar:
Savcılık işlemlerinin ardından üçünün de nöbetçi mahkemeye çıkarıldığı bildirildi. Mahkeme, Y.G. ile F.A. adlı eltileri tutuklayarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. Diğer şüpheli B.Y. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor; kayıp ziynet eşyalarının bulunması ve olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için işlemler devam etmektedir.
Y.G VE F.A. ADLI ELTİLER ÇIKARILDIKLARI MAHKEMECE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER.