Asya Borsaları Negatif Seyrediyor: Korumacı Politikalar Endişeleri Artırıyor

Asya borsaları, ABD'nin korumacı ticaret politikaları ve Japonya'daki ekonomik gelişmelerle olumsuz bir seyir izliyor.

Yayın Tarihi: 13.03.2025 12:32
Güncelleme Tarihi: 13.03.2025 12:32

Asya Borsaları Negatif Seyrediyor: Korumacı Politikalar Endişeleri Artırıyor

Asya borsalarında negatif bir seyir öne çıkarken, küresel piyasalarda belirsizlikler devam ediyor. Bu durum, ABD Başkanı Donald Trump'ın korumacı ticaret politikalarına yönelik endişelerin artmasıyla bağlantılı.

Bugün Japonya Parlamentosu'nda açıklamalarda bulunan Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, ülke enflasyonunun hala %2 hedefine ulaşamadığını aktardı. Ueda, gıda fiyatlarının enflasyonu artırdığına dikkat çekerek, çekirdek enflasyonun yavaşça artmasının beklendiğini belirtti.

BoJ'un bilançosuyla ilgili de konuşan Ueda, bankanın kademeli olarak bilançosunu küçülttüğünü ifade etti ve ideal bilanço boyutunu tespit etmenin güç olduğunu vurguladı. Ayrıca, tahvil satın alımlarının da azaltıldığına değindi.

Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato, Japonya’nın fiyat artışlarının ithalat maliyetleriyle belirlendiği bir ekonomiden, ücret artışlarıyla yönlendirilen bir ekonomiye geçiş yaptığını duyurdu.

Güney Kore'de Sanayi Bakanı Ahn Duk-geun, çelik sektörünü korumak için hükümetin bu ayın sonunda bir yanıt stratejisi geliştireceğini açıkladı.

Bu gelişmeler ışığında, Japonya'daki Nikkei 225 endeksi, önceki kapanışının hemen altında 36.809 puandan işlem görürken, Güney Kore’deki Kospi endeksi %0,1 düşüşle 2.574 puana kapandı. Hong Kong'daki Hang Seng endeksi %1 azalışla 23.373 puandan işlem görürken, Çin’deki Şanghay Bileşik endeksi %0,5 değer kaybı ile 3.355 puana geriledi. Hindistan’da ise Sensex endeksi %0,2 düşüşle 73.903 puanda işlem görmekte.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı