DOLAR
43,02 0%
EURO
50,44 -0,01%
ALTIN
5.984,94 0,02%
BITCOIN
3.886.397,54 -0,78%

Aşkale’de Sibirya soğukları: Termometreler -30'u gösterdi

Aşkale yeni yılın ilk gününde Sibirya soğuklarının etkisine girdi; termometreler -30'u gösterdi, araçlar ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, yetkililer uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 03.01.2026 12:03
Güncelleme Tarihi: 03.01.2026 12:14

Aşkale’de Sibirya soğukları: Termometreler -30'u gösterdi

Aşkale’de Sibirya soğukları: Termometreler -30'u gösterdi

Yeni yılın ilk gününde aşırı soğuk ve etkileri

Yeni yıla kar yağışıyla giren Aşkale, karın ardından bu kez Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kent genelinde termometreler -30'u gösterdi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok altına düşmesiyle birlikte Aşkale'de dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiledi. Gece boyunca etkili olan ayaz nedeniyle araç camları buz tuttu, çatılarda metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluştu.

Vatandaşlar sabah saatlerinde zor anlar yaşarken, açık alanlarda uzun süre bulunmak neredeyse imkânsız hale geldi. Soğuk hava en çok sürücüler ve erken saatlerde işe giden vatandaşları etkiledi; bazı araçların çalışmadığı gözlendi.

Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma riskine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

YENİ YILA KAR YAĞIŞIYLA GİREN AŞKALE, KARIN ARDINDAN BU KEZ SİBİRYA SOĞUKLARININ ETKİSİ ALTINA...

YENİ YILA KAR YAĞIŞIYLA GİREN AŞKALE, KARIN ARDINDAN BU KEZ SİBİRYA SOĞUKLARININ ETKİSİ ALTINA GİRDİ. SABAHIN İLK IŞIKLARIYLA BİRLİKTE KENT GENELİNDE TERMOMETRELER-30 DERECEYİ GÖSTERDİ.

YENİ YILA KAR YAĞIŞIYLA GİREN AŞKALE, KARIN ARDINDAN BU KEZ SİBİRYA SOĞUKLARININ ETKİSİ ALTINA...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.