Asırlık Okullar Vakfı'nın Olağanüstü Genel Kurulu
Asırlık Okullar Vakfı'nın (ASOV) olağanüstü genel kurulu, Galatasaray Lisesi, Çapa Fen Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Vefa Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi mezunlarının katılımıyla İstanbul Erkek Lisesi'nde gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı'nın Açıklamaları
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yelkenci, "2024-2025 eğitim öğretim yılında ortaya koyduğumuz modelden en önemli beklentimiz, tüketen değil üreten bir neslin ortaya çıkacak olmasıdır," dedi.
Yelkenci, eğitimin sadece bilgi aktarımından ibaret olmadığını, aynı zamanda iyi bireyler yetiştirmeyi de hedeflediklerini vurguladı. "İyi mühendis, iyi doktor, iyi öğretmen olmanın yanı sıra öncelikle iyi insan olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Vakıf Başkanı'nın Mesajı
Asırlık Okullar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Alper Alkaç, vakfın, ülkedeki köklü eğitim kurumları arasında eğitsel ve kültürel birikim aktarımını sağlamayı hedeflediğini belirtti. "Geleceğin teminatı gençlere bu emaneti hakkıyla teslim etme niyetiyle yola koyulduk" dedi.
Alkaç ayrıca, ASOV'un bir hayalin ötesine geçerek gençlerin omuzlarında yükseleceğine inandığını vurguladı. "Anılar, dostluklar ve tecrübelerle dolu asırlık okullarımıza karşı hepimizin bir vefa borcu var," diye ekledi.
Geleceğe Yönelik Hedefler
Alkaç, vakfın birikimlerini paylaşarak bu kültürü gelecek nesillere aktarma niyetinde olduklarını ifade etti. "Asırlık Okullar Vakfı olarak, eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere burs, mentörlük hizmetleri ve çeşitli destekler sunacağız," dedi.
Vakıf, eğitimde kişisel gelişimi destekleme amacıyla spor, kültür ve düşünce kulüpleri gibi programlar ile öğrencilere çeşitli sosyal etkinliklerde katkıda bulunmayı da hedefliyor.
Galatasaray Lisesi, Çapa Fen Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Vefa Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesinin mezunlarının bir araya gelerek kurduğu Asırlık Okullar Vakfının (ASOV) olağanüstü genel kurulu ve tanıtım töreni, İstanbul Erkek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Asırlık Okullar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Alper Alkaç, etkinlikte konuşma yaptı.
Galatasaray Lisesi, Çapa Fen Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Pertevniyal Lisesi, Vefa Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesinin mezunlarının bir araya gelerek kurduğu Asırlık Okullar Vakfının (ASOV) olağanüstü genel kurulu ve tanıtım töreni, İstanbul Erkek Lisesi'nde gerçekleştirildi. Asırlık Okullar Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Alper Alkaç, etkinlikte konuşma yaptı.