DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.839.275,34 0,17%

Aşırı sağcı Bakan'dan Netanyahu'ya 'görevden al' çağrısı!

Aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı, Başbakan Netanyahu’ya “görevden al” çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 16:40
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 16:40

Aşırı sağcı Bakan'dan Netanyahu'ya 'görevden al' çağrısı!

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı ve aşırı sağcı görüşleriyle tanınan Itamar Ben-Gvir, ülkenin Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya çağrıda bulundu. Ülkenin Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın görevden alınması için çağrıda bulunan Ben-Gvir, sosyal medya platformu X üzerinden paylaşım yaptı. 

Paylaşımında tepki gösteren Ben-Gvir, İsrail ordusunun abluka altındaki Batı Şeria’da yasa dışı Yahudi yerleşimcilere ait olan kaçak yerleşim birimi Gal Yosef’in boşaltılmasını hedef altı. Yerleşim birimini boşaltma kararına tepki gösteren Savunma Bakanı, "korkunç aptallık, ahlaki kafa karışıklığı ve güvenlik çılgınlığı" ifadelerini kullandı. Gal Yosef’teki binaların yıkılmasının doğru olmadığını ifade eden Ben-Gvir, yasa dışı yerleşimler kurarak genişlemek yerine düşmana teslim olduklarını söyleri. Bu nedenle de Binyamin Netanyahu’ya Bakan Gallant’ı değiştirmesi çağrısında bulundu. 

Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi yerleşimciler! 

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te bilindiği üzere yaklaşık 700 bin yasa dışı Yahudi yerleşimci de bulunuyor. Uluslararası hukuka göre yasa dışı olan bu yerleşim yerlerindeki Yahudiler, savaşın başından ve öncesinden bu yana bölgedeki Filistinlilere yaşamı zorlaştırmaya devam ediyor. Bilindiği üzere bölgedeki Filistinli yerleşimcilere zarar veren Yahudi yerleşimciler, onlarca sivili öldürerek bölgedeki yasadışı işgalini sürdürüyor. 

Yazar
EDİTÖR

hayrunisab