DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,18 -0,1%
ALTIN
5.884,6 0,39%
BITCOIN
3.665.053,99 0,01%

Asensio son 8 maçta 10 gollük katkıyla Fenerbahçe'ye etki etti

Marco Asensio, Konyaspor maçında 1 gol 1 asistle oynadı; ligde son 8 maçta 10 gollük katkı sağladı, sezonu 7 gol 4 asistle sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 15.12.2025 22:26
Güncelleme Tarihi: 15.12.2025 22:26

Asensio son 8 maçta 10 gollük katkıyla Fenerbahçe'ye etki etti

Asensio son 8 maçta 10 gollük katkıyla Fenerbahçe'ye etki etti

Trendyol Süper Lig 16. hafta: Fenerbahçe - Konyaspor

Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Marco Asensio, Konyaspor karşısında sahada kaldığı 90 dakikada 1 gol ve 1 asistle takımının hücum üretimine doğrudan katkı sağladı.

Maçta Asensio, 37. dakikada Talisca'nın ceza sahası dışından attığı golde pası veren isim olurken, atak organizasyonlarında zaman zaman kilit rol oynadı.

Günün ilerleyen anlarında ise sol kanattan gelişen hızlı atakta savunmadan seken topu 87. dakikada sert bir vuruşla filelere göndererek takımının dördüncü golüne imza attı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Brann karşısında ağrısı nedeniyle riske edilmeyen Asensio, ligde çıktığı son 8 maçta toplam 10 gollük katkı sağladı; bu, maç başına ortalama 1,25 gole katkı anlamına geliyor.

Bu sezon oyuncunun resmi katkısı ise 7 gol ve 4 asist olarak kaydedildi. Konyaspor maçında tam süre oynaması, takımın hücum dengesindeki önemini bir kez daha gösterdi.

Değerlendirme

Asensio'nun performansı hem oyun kurucu hem de bitirici özelliklerinin dengede olduğunu ortaya koyuyor: erken asistle oyunun ritmini etkilerken, maç sonuna doğru gelen golüyle skora doğrudan katkı sundu. Son 8 maçtaki yüksek katkı oranı, Asensio'nun Fenerbahçe hücumuna süreklilik kazandıran bir unsur olduğunu işaret ediyor.

FENERBAHÇE'NİN İSPANYOL OYUNCUSU MARCO ASENSİO, KONYASPOR MAÇINDA 1 GOL, 1 ASİSTLİK PERFORMANSLA...

FENERBAHÇE'NİN İSPANYOL OYUNCUSU MARCO ASENSİO, KONYASPOR MAÇINDA 1 GOL, 1 ASİSTLİK PERFORMANSLA OYNARKEN SON 8 MAÇTA 10 GOLLÜK KATKI SAĞLADI.

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.