Artvin'in Kemalpaşa İlçesinde Dördüz Doğum Gerçekleşti
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan Hurşit ve Songül Tatar çiftinin ineği, dördüz buzağı doğurarak ilginç bir olaya imza attı.
Daha Önce İkiz Doğurmuştu
Kayaköy Haliçon Mahallesi'nde yaşayan çift, yaklaşık 1,5 ay önce ineğinin doğum yaptığını öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı. Doğumun ardından yapılan kontrollere göre, bir buzağının telef olduğu, diğer üç buzağının ise sağlıklı olduğu belirlendi.
Büyük Bir Mucize Olarak Değerlendirdiler
Songül Tatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ineğinin daha önce üç kez ikiz yavrular doğurduğunu, ancak bu yıl dördüz doğurmasının kendileri için beklenmedik bir durum olduğunu ifade etti. Yaklaşık 30 yıldır hayvancılık yaptığını ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirten Tatar, "Bu yıl dördüz doğurdu. Beklemiyorduk hiç. Bizim için mucize oldu. Doğum sonrası ineğimiz de az kalsın ölüyordu. Veteriner çağırdık kurtardık. Hiç dört tane doğuran inek duymamıştım," diyerek yaşadığı sürprizi dile getirdi.
Sağlıklı ve Güçlü Büyütüyorlar
Tatar, buzağıların şu an sağlıklı olduğunu ve 15 gün boyunca büyük bir özenle bakarak beslediklerini açıkladı. "Süt ve dana yemiyle besliyoruz. Hayvanları çok seviyorum. Bu işi yapmaya devam edeceğim," diyerek hayvancılık tutkusunu paylaştı.
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bir besicinin ineği dördüz doğurdu.
Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde bir besicinin ineği dördüz doğurdu.