Artvin'de Zekeriya köyünde çığ sonrası arama kurtarma ikinci güne taşındı
Olayın kısa özeti
Artvin'in Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriya köyünde dün sabah saatlerinde meydana gelen çığ felaketinin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları, olumsuz hava koşulları ve yeni çığ riski nedeniyle gece boyunca ara verildikten sonra ikinci günde yeniden başlatıldı.
Can kaybı, kayıp ve kurtarılanlar
Olayda, sürülerini yayladan köye getirmeye çalışan 6 çoban ile yaklaşık bin 200 küçükbaş hayvan çığa maruz kaldı. Çobanlardan 3'ü kendi imkânlarıyla kurtulurken, çığ altında kalan 3 çobandan Suat Temel'in cansız bedenine dün ulaşıldı. Kayıtlı diğer çobanlar olan Bülent Gezer ile Afganistan uyruklu Kerimullah Azizulla'ya ulaşmak için çalışmalar sürüyor.
Çığdan etkilenmeyen ve kurtarılan yaklaşık bin küçükbaş hayvan ekipler tarafından güvenli bölgeye tahliye edildi.
Arama kurtarma çalışmaları ve katılan birimler
Bölgede yürütülen arama kurtarma ve yol açma faaliyetlerinde AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE, İl Jandarma Komutanlığı birlikleri, Karayolları, İl Özel İdaresi, Ardanuç Belediyesi, Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK) ve Hopa Arama Kurtarma (HOPAK) ekipleri görev alıyor. Yaklaşık 100 personel, 15 araç ve 6 iş makinesi ile çalışmalara devam ediliyor.
Çalışmalar, yeniden başlatılan sabah operasyonları kapsamında olumsuz hava şartları ve bölgedeki çığ riski gözetilerek planlanıyor; ekipler, hem arama kurtarma hem de güvenli ulaşım sağlama önceliğiyle hareket ediyor.
Artvin’de çığ bölgesinde arama kurtarma çalışmaları ikinci günde yeniden başladı