
Artvin'de Vaşak Güvenlik Kamerasında Görüntülendi
Artvin'in Şavşat ilçesinde, nesli tehlike altındaki vaşak yemek ararken bir güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Üzümlü köyü Bağcılar Mahallesi'nde, Ömer Durmuş'un evinin bahçesinde gerçekleşti.
Evine gelen vaşak, çevresiyle bir süre dolaştı. Evin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen anlarda, vaşağın yiyecek aradığı görüldü. Durmuş, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında şehir merkezinde yaşadıkları için köydeki evlerine güvenlik amacıyla kamera taktırdıklarını ifade etti.
Bahçedeki güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen Durmuş, birçok yaban hayvanının görüntüsünü yakaladığını belirtti. Bunlar arasında vaşak dışında sincap, domuz, kurt, karaca ve yaban keçisi gibi hayvanlar da bulunuyor.