Artvin'de Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY) Tamamlandı

Artvin'de düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY) üç gün sürdü; orman işçileri altı etapta mesleki bilgi ve fiziki dayanıklılık sınavından geçti; dereceye girenler bölge elemlerine gidecek.

Yayın Tarihi: 07.04.2026 10:43
Güncelleme Tarihi: 07.04.2026 11:09

Artvin'de Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY) Tamamlandı

Artvin'de Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY) Tamamlandı

Organizasyon ve amaç

Artvin'de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Ormancılık Yarışmaları (TOY), kurum içi uygulama birliğini sağlamak, çalışanların bilgi birikimini ölçmek ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Organizasyon, Orman Genel Müdürlüğü faaliyetleri çerçevesinde, Bölge Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütüldü.

Yarışma, Tekin Işık koordinasyonunda düzenlenirken, mücadeleye yedi Orman İşletme Müdürlüğünden oluşturulan ekiplerin yanı sıra işletme ve şube müdürleri de katıldı. Etkinlik, saha uygulamalarını merkeze alarak mesleki performans ile ekip çalışmasını aynı zeminde değerlendirmeyi amaçladı.

Etaplar ve saha koşulları

Üç gün süren yarışmalarda gerçek saha şartlarını andıran parkurlar kuruldu. Yarışmacılar, birinci gün orman oryantiring etaplarında yön bulma ve harita okuma becerilerini sergiledi. İkinci gün istikbal ağacı tespiti ile mesaha ve kayıt etaplarında teknik bilgi ve ölçüm doğruluğu öne çıktı.

Üçüncü günde ise hedefe atış, fiziki dayanıklılık ve orman yangınlarına müdahale parkurlarında katılımcıların hem beceri hem de kondisyon testi yapıldı. Etkinlik, saha koşullarına uygun planlanan etaplarla mesleki uygulama ile fiziki yeterliliği bütünleştirdi.

Sonuçlar ve bir sonraki aşama

Yarışmalar altı farklı etapta tamamlandı; dereceye giren ekipler, 09-19 Nisan 2026 tarihleri arasında yapılacak bölgeler arası elemelere katılmaya hak kazandı. Bu aşama, ekiplerin ulusal düzeyde temsil edilmesine giden yolun bir parçası olarak değerlendiriliyor.

TOY, saha odaklı değerlendirme yaklaşımı ve çok yönlü etap yapısıyla orman işletmelerinde uygulama birliğinin ve teknik yeterliliğin ölçülmesine katkı sunuyor. Organizasyonun sonuçları, kurum içi eğitim ve hazırlık programlarının yönlendirilmesinde de referans teşkil edecek.

ARTVİN’DE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN TÜRKİYE ORMANCILIK YARIŞMALARI (TOY)...

ARTVİN’DE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN TÜRKİYE ORMANCILIK YARIŞMALARI (TOY) TAMAMLANDI. ÜÇ GÜN SÜREN YARIŞMALARDA ORMAN İŞÇİLERİ, HEM MESLEKİ BİLGİ HEM DE FİZİKİ DAYANIKLILIK GEREKTİREN ETAPLARDA KIYASIYA MÜCADELE ETTİ.

ARTVİN’DE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN TÜRKİYE ORMANCILIK YARIŞMALARI (TOY)...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.