Artvin'de sınır güvenliğine 4 termal destekli dron teslim edildi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından temin edilen 4 termal dron, Artvin’de düzenlenen törenle güvenlik birimlerine teslim edildi; dağlık sınır bölgelerinde gözetleme amaçlı kullanılacak.

Yayın Tarihi: 14.05.2026 17:52
Güncelleme Tarihi: 14.05.2026 17:56

Artvin'de sınır güvenliğine 4 termal destekli dron teslim edildi

Artvin'de termal dronlar sınır güvenliğine teslim edildi

Artvin’de sınır güvenliğinin artırılması amacıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından temin edilen 4 adet termal destekli dron, düzenlenen törenle güvenlik birimlerine teslim edildi.

Törene katılan yetkililer

Artvin Valiliği’nde gerçekleştirilen programa Artvin Valisi Turan Ergün, Garnizon Komutanı Piyade Albay Enver Örtel, İl Emniyet Müdürü Murat Güneş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Başkonak ve İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Arıkan katıldı.

Dronların kullanım amacı ve teknik özellikleri

Yetkililer, dronların özellikle sınır hattındaki dağlık ve ulaşımı güç bölgelerde gözetleme ve denetim faaliyetlerinde güvenlik güçlerine önemli kolaylık sağlayacağını belirtti. Vali Turan Ergün, "Artvin, Gürcistan ile yaklaşık 120 kilometrelik sınır hattına sahip bir ilimiz. Bölgenin coğrafi yapısı nedeniyle özellikle dağlık ve ulaşımı zor alanlarda güvenlik çalışmalarımız zaman zaman güçleşebiliyor. Teslim alınan termal destekli dronlar sayesinde sınır hattındaki hareketlilik anlık olarak takip edilebilecek. Gece görüş ve termal kamera sistemleriyle donatılan bu cihazlar, olumsuz hava şartlarında ve karanlıkta güvenlik güçlerimize önemli avantaj sağlayacaktır. Yaklaşık 7 kilometre menzile sahip sistemlerde yakınlaştırma, hedef takip ve yüksek çözünürlüklü görüntü aktarımı gibi gelişmiş özellikler bulunuyor. Bu teknolojik sistemler yalnızca düzensiz göçle mücadelede değil, kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesi ve olası güvenlik risklerinin erken tespit edilmesinde de etkin rol oynayacaktır" dedi.

ARTVİN’DE SINIR GÜVENLİĞİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI...

ARTVİN’DE SINIR GÜVENLİĞİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN TEMİN EDİLEN 4 ADET TERMAL DESTEKLİ DRONE, DÜZENLENEN TÖRENLE GÜVENLİK BİRİMLERİNE TESLİM EDİLDİ.

ARTVİN’DE SINIR GÜVENLİĞİNİN ARTIRILMASI AMACIYLA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GÖÇ İDARESİ BAŞKANLIĞI...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.