Artvin'de operasyon: 10 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi tutuklandı

Artvin'de 30 Mart 2026'de durdurulan minibüste 10 Afgan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı; organizatör olduğu belirlenen 2 kişi tutuklandı.

Yayın Tarihi: 31.03.2026 10:24
Güncelleme Tarihi: 31.03.2026 10:24

Artvin'de operasyon: 10 düzensiz göçmen yakalandı, 2 kişi tutuklandı

Artvin'de polis operasyonunda 10 düzensiz göçmen yakalandı

İstihbari çalışmalar sonrası durdurulan araçta yakalama

Artvin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbari ve operasyonel çalışmalar sonucu, düzensiz göçle mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. 30 Mart 2026 günü saat 01.00 sıralarında il merkezine giriş yapan ve "toptan gıda taşımacılığı" görüntüsü verilen şüpheli bir minibüs durduruldu.

Araçta yapılan kontrollerde yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen 10 Afgan uyruklu düzensiz göçmen yakalandı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen iki kişi gözaltına alındı ve şüphelilerin kullandığı 2 araca el konuldu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adli makamlara sevk edildi; 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Operasyonun önemi ve devam eden çalışmalar

Yetkililer, operasyonun istihbarat temelli yürütüldüğünü vurguladı. Bu olay, bölgedeki düzensiz göçle mücadelede güvenlik güçlerinin yürüttüğü takip ve operasyonel çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü ortaya koyuyor. Operasyon sonucunda ele geçirilen araçlar ve tutuklamalar, bölgedeki organize göç faaliyetlerinin engellenmesine yönelik adımlar olarak değerlendirildi.

ARTVİN’DE POLİS EKİPLERİNİN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONDA 10 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANIRKEN, ORGANİZATÖR...

ARTVİN’DE POLİS EKİPLERİNİN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONDA 10 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANIRKEN, ORGANİZATÖR OLDUĞU BELİRLENEN 2 KİŞİ TUTUKLANDI.

ARTVİN’DE POLİS EKİPLERİNİN DÜZENLEDİĞİ OPERASYONDA 10 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANIRKEN, ORGANİZATÖR...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.