Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Artık Şifa Hastanesi yok! İsrail ordusu hastaneyi yerle bir edip geri çekildi

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nde işgal ettiği ve abluka altına aldığı Şifa Hastanesi’nin tamamını yıkıp gerisinde onlarca ölü bıraktıktan sonra geri çekildi.

Yayın Tarihi: 01.04.2024 09:57
Güncelleme Tarihi: 01.04.2024 09:57

Artık Şifa Hastanesi yok! İsrail ordusu hastaneyi yerle bir edip geri çekildi

İsrail güçleri, 14 gündür işgal altındaki Şifa Hastanesi’nden geri çekildi. Tüm askeri birliklerini alan İsrail, hastaneyi ve tüm çevresindeki sağlık birimlerini yerle bir etti… 

Alınan bilgilere göre İsrail ordusuna bağlı güçler, Şifa Hastanesi ile çevresindeki yerleşim birimlerinden tamamen çekildi. Ancak görgü tanıklarına göre İsrail, ülkedeki sınırlı sağlık hizmetinin verildiği Şifa Hastanesi’ni yıkarak bölgeden çekildi. Tel el-Heva Mahallesi’nin güneyine giden İsrail güçleri, çekilmeden hemen önce sağlık kompleksindeki tüm binaları yaktı ve hizmet dışı bıraktı. Hastane içindeki tüm tıbbi malzemenin de imha edildiği aktarılırken, görgü tanıkları böbrek, doğumhane, morg, kanser ve yanık bölümlerinin de imha edildiğini, poliklinik binasının da yıkıldığını aktardı. 

Öte yandan hastane çevresindeki İzzeddin el-Kassam, Ebu Hasira, Belir ve Habbuş sokaklarında da onlarca ölü olduğu kaydedildi. Şifa Hastanesi’ndeki geçici mezarlığın yıkıldığını ve cesetlerin de hastanenin farklı bölgelerine atıldığını kaydetti. Filistinli yetkililer hastane ve tüm tıbbi ekipmanlarla birlikte ameliyathane ile yoğun bakım odalarının da imha edildiğini ekledi.