Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Arnavutluk Başbakanı Rama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye gelen Arnavutluk Başbakanını karşıladı.

Yayın Tarihi: 20.02.2024 17:57
Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 17:57

Arnavutluk Başbakanı Rama Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı!

Bugün yoğun seçim programının yanı sıra yurt dışı misafirleriyle de görüşmeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı ile buluştu. 

tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Başbakan Edi Rama için bir resmi tören de hazırlandı. Resmi törenle karşılanan Rama’nın gelişi şerefine önce 21 pare top atışı yapıldı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Rama için Arnavutluk milli marşı da çalındı. Rama ise Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı “merhaba asker” diyerek selamladı. 

arnavutluk başbakanı

Görüşme kapsamında Türk heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç’a kadar çoğu bakan yer aldı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ankara Valisi Vasip Şahin, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın da katıldığı tören sonrasında Erdoğan ve Rama bakanlardan ayrıldı. 

Türkiye-Arnavutluk Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı’nı gerçekleştirmek üzere ayrılan Erdoğan ve Rama, ikili görüşmesine başladı. Görüşme tamamlandıktan sonra bir açıklama yapılmasının beklendiği bu dakikalarda basın mensupları da Cumhurbaşkanlığı  Külliyesi'nin çevresinde konumlandı.