Arnavutköy'de sünger fabrikasında çıkan yangın 3 saatte kontrol altına alındı
olayın gelişimi
Yangın, sabah saatlerinde İstanbul'un Arnavutköy ilçesi Bolluca Mahallesi'nde bulunan sünger üretim fabrikasında başladı. Edinilen bilgiye göre henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan alevler kısa sürede büyüdü ve fabrikanın büyük bölümünü etkiledi.
Alevler, aynı işletmeye ait bitişikteki ikinci fabrikaya da sıçradı. Olay yerinden yükselen yoğun duman nedeniyle çevrede güvenlik önlemleri alındı; çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.
İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı ve söndürme işlemini gerçekleştirdi. Ekiplerin olay yerindeki soğutma çalışmaları devam ediyor.
Yangının ve itfaiye müdahalesinin görüntüleri dron kamerasıyla havadan kaydedildi. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme ve soruşturma başlattı.
İSTANBUL’UN ARNAVUTKÖY İLÇESİNDE SÜNGER ÜRETİMİ YAPILAN FABRİKADA ÇIKAN YANGIN, KISA SÜREDE AYNI İŞLETMEYE AİT İKİNCİ FABRİKAYA DA SIÇRADI. YAKLAŞIK 3 SAAT SÜREN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINAN YANGINDA FABRİKA ALANI DRON KAMERASIYLA HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.