Arıcak’ta İyilik Projesi: Küplüce İlkokulu’nda Geleneksel Oyunlar ve Paylaşılan Sofralar

Arıcak’ta, Arıcak Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı İyilik Projesi, Küplüce İlkokulu ziyaretinde geleneksel oyunlar ve paylaşılan sofralarla sürdü.

Yayın Tarihi: 16.05.2026 08:48
Güncelleme Tarihi: 16.05.2026 08:52

Arıcak’ta İyilik Projesi: Küplüce İlkokulu’nda Geleneksel Oyunlar ve Paylaşılan Sofralar

Arıcak’ta İyilik Projesi ilçede dayanışma ruhunu güçlendiriyor

Elazığ’ın Arıcak ilçesinde yürütülen İyilik Projesi, toplum gönüllülüğünü sahada görünür kılmaya devam ediyor. Proje, Arıcak Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından; Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Vakıf-İnsan yarışması kapsamında hazırlandı ve kümelenen etkinliklerle yerel çocuklarla buluşuyor.

Proje ekibi ve yöntem

Mentör öğretmen Ravza Tarhan ile gönüllü öğrencilerin öncülüğünde yürütülen çalışma, yüz yüze etkileşimi ve paylaşıma dayalı etkinlikleri merkeze alıyor. Proje, dijital yoğunluğun arttığı dönemde geleneksel oyunlar aracılığıyla çocukların sosyal becerilerini ve toplumsal bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Küplüce İlkokulu ziyaretinde yaşananlar

Projenin son durağı olan Küplüce İlkokulu ziyaretinde, öğrenciler ve minik kardeşleri bir araya gelerek mendil kapmaca, bezirgan başı ve sandalye kapmaca gibi oyunları birlikte oynadı. Okul bahçesinde yükselen kahkahalar, etkinliğin en somut geri bildirimi oldu ve bu tür aktivitelerin çocukların sosyal gelişimine katkı sağladığı gözlemlendi.

İyilik Sofrası ve hediyeler

Etkinlikte sadece oyunlar oynanmadı; gönüllü gençlerin getirdiği ikramlıklarla açık havada kurulan sofralarda paylaşma vurgulandı. Günün sonunda Arıcak Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı hediye paketleri ve şekerler miniklere dağıtılarak ziyaret sonlandırıldı. Bu tür uygulamalar, yerel dayanışmanın güçlenmesine ve nesiller arası bağların pekişmesine katkı sunuyor.

İyilik Projesi, Arıcak özelinde sürdürülen toplumsal katılım örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor; yüz yüze etkileşime dayalı etkinlikler, hem çocukların hem de genç gönüllülerin sosyal sorumluluk bilincini artırıyor.

ELAZIĞ’IN ARICAK İLÇESİNDE HAZIRLANAN İYİLİK PROJESİ YÜREKLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

ELAZIĞ’IN ARICAK İLÇESİNDE HAZIRLANAN İYİLİK PROJESİ YÜREKLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

ELAZIĞ’IN ARICAK İLÇESİNDE HAZIRLANAN İYİLİK PROJESİ YÜREKLERE DOKUNMAYA DEVAM EDİYOR

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.