Arda Çakmak yeniden göreve başladı, Gençlerbirliği tek adayla seçimini tamamladı

Gençlerbirliği'nin olağanüstü genel kurulunda tek aday Arda Çakmak, açık oyla yeniden başkan seçildi; Çakmak kırgınlıkların sona erdiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 25.07.2026 12:54
Güncelleme Tarihi: 25.07.2026 13:30

Arda Çakmak yeniden göreve başladı, Gençlerbirliği tek adayla seçimini tamamladı

olağanüstü genel kurul sonuçlandı:

Gençlerbirliği Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, Kocatepe Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıda mevcut başkan Arda Çakmak, Ali Osman Avşar'ın adaylıktan çekilmesiyle tek aday olarak seçime girdi. Yapılan açık oylama sonucunda Çakmak, yeniden başkanlığa seçildi.

mali plan ve denetim raporları:

Genel kurulda kulübün mali planı ile denetim raporları da üyelerle paylaşıldı. Yönetimin sunduğu raporların ardından seçim gündemine geçildi; kulüp içindeki tartışmalar ve aday çekilmesi sürecinin ardından seçimin tek adayla tamamlanması dikkat çekti.

başkanın değerlendirmesi:

Oylamanın ardından konuşan Arda Çakmak, yönetim içinde görüş ayrılıkları olabileceğini belirterek üyeler ve taraftarlardan birlik çağrısı yaptı. Çakmak sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Herkesin görüşüne saygımız var. Keşke bu görüş ayrılığına düşen arkadaşlar, kulübümüzü bugün genel kurula götürmese de daha uygun bir zamanda yapsaydı. Çünkü bugün Gençlerbirliği’nin çözmesi gereken yüzlerce problem var.”

Çakmak, sürece ilişkin üzüntüsünü ve kişisel özrünü dile getirerek, “Ben kendi şahsım adına herkesten özür diliyorum. Bugün itibarıyla Gençlerbirliği’ndeki kırgınlıklar, kavgalar bitmiştir. Ben kendi adıma herkesi affediyorum. Herkesten de af diliyorum. Hakkınızı helal edin, teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yeni dönemde, yönetimin önceliğinin kulübün gündemindeki sorunlara odaklanmak olduğu vurgulandı. Seçim sürecinin tamamlanmasının ardından Gençlerbirliği yönetimi, iç huzuru sağlama ve kulübün sorunlarına çözümler üretme hedefiyle çalışmalarını sürdürecek.

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISINDA MEVCUT BAŞKAN ARDA ÇAKMAK YENİDEN...

GENÇLERBİRLİĞİ’NİN OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISINDA MEVCUT BAŞKAN ARDA ÇAKMAK YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!