Araz Musayev: 'Hayatım her an tehdit altında' — Kemer'deki bıçaklı saldırı davasında tutukluluk sürdü

Kemer'de bıçaklı saldırıya uğrayan Araz Musayev, tehditlerin sürdüğünü söyledi; mahkeme üç tutuklunun tutukluluğunu, diğer sanıkların adli kontrolünü devam ettirdi.

Yayın Tarihi: 12.01.2026 23:14
Güncelleme Tarihi: 12.01.2026 23:15

Araz Musayev: 'Hayatım her an tehdit altında' — Kemer'deki bıçaklı saldırı davasında tutukluluk sürdü

Araz Musayev: 'Hayatım her an tehdit altında' — Kemer'deki bıçaklı saldırı davasında tutukluluk sürdü

Antalya'nın Kemer ilçesinde spor salonu önünde bıçaklı saldırıya uğrayan Azerbaycan Muaythai Federasyonu Başkanı Araz Musayev, saldırının "kiralık gruplar" tarafından planlandığını ileri sürerek, "Tehlike halen devam ediyor, hayatım her an tehdit altında" dedi.

Duruşmada alınan kararlar

Antalya Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar Eynulla B., Fuad B. ve Rashad S. ile tutuksuz yargılanan sanıklar Vugar A., Azer H. ve Elshan A. hazır bulundu. Müşteki ve sanık avukatlarının da katıldığı duruşmada mahkeme heyeti, önceki beyanların tutanağa geçirildiğini belirterek, 3 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin sürmesine ve tutuksuz sanıklar için verilen adli kontrol şartının devamına hükmetti.

Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi gerektiğini belirterek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Musayev'in duruşma sonrası açıklamaları

Musayev, Türkiye'ye gelmeden önce yaptıkları şikayetlere dikkati çekerek, "9 kez Dünya, 4 kez Avrupa şampiyonuyum ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından birçok ödül ve fahri fermanla onurlandırıldım. Buna rağmen Muaythai Federasyonu milli takımının Dünya Şampiyonası için Türkiye'ye gelmesi sırasında daha Azerbaycan'dan yola çıkarken bana karşı büyük bir tehlikenin varlığını gördük ve bu konuda şikâyetçi olduk" ifadelerini kullandı.

Olay sonrası tehditlerin devam ettiğini vurgulayan Musayev, "Hayatım halen her an tehlike altındadır, baskılar ve tehditler devam etmektedir. Adli kontrolle serbest bırakılan 3 kişi, soruşturma altında olmalarına rağmen açık şekilde tehditler savuruyor, güvenlik kameralarına mesaj bırakıyor ve korkutmalarına devam ediyorlar. Buna rağmen biz spor yolundan ayrılmıyoruz" dedi ve Türkiye adaletine olan güvenini dile getirdi.

Avukatların açıklamaları

Musayev'in vekilleri, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davayı titizlikle takip ettiklerini ve dosyanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. Avukat Sevinç Hasanoğlu mahkeme sürecinden itibaren dosyayı izlediklerini ve sanıkların en ağır cezayı almaları yönünde çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Avukat Mehmed Said Gümüşbaş ise Musayev'in sevilen ve vatanperver bir kişilik olduğunu vurgulayarak, yaşanan mağduriyetin arkasında intikam veya çekilememezlik gibi gerekçeler olabileceğine dikkat çekti.

Sonuç olarak, mahkeme üç tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin sürmesine, tutuksuz sanıkların adli kontrol şartlarının devamına karar verdi; dava eksiklerin giderilmesi için ertelendi ve Musayev ile vekilleri davanın takipçisi olacaklarını bildirdi.

ANTALYA’NIN KEMER İLÇESİNDE SPOR SALONU ÖNÜNDE BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAYAN AZERBAYCAN MUAYTHAİ...

ANTALYA’NIN KEMER İLÇESİNDE SPOR SALONU ÖNÜNDE BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAYAN AZERBAYCAN MUAYTHAİ FEDERASYON BAŞKANI ARAZ MUSAYEV, DURUŞMA SONRASI YAPTIĞI AÇIKLAMADA SALDIRININ "KİRALIK GRUPLAR" TARAFINDAN PLANLANDIĞINI İLERİ SÜREREK, "TEHLİKE HALEN DEVAM EDİYOR, HAYATIM HER AN TEHDİT ALTINDA" DEDİ.

ANTALYA’NIN KEMER İLÇESİNDE SPOR SALONU ÖNÜNDE BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAYAN AZERBAYCAN MUAYTHAİ...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.