Arapgir'de yüksek kesimlerde yoğun kar birikimi, vatandaşlar dam temizliğine başladı
Malatya'da aralıklarla etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkisini artırdı. 2 bin rakımlı Arapgir ilçesinde kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı kaydedildi. Bu durum, çatılarda biriken karın ağırlığı nedeniyle güvenlik endişesi doğuruyor.
Sugeçti Mahallesi Yanıklar Mezrası'nda zorlu koşullar
Malatya'nın en fazla kar alan bölgelerinden biri olan Arapgir'e bağlı Sugeçti Mahallesi Yanıklar Mezrası'nda yaşayanlar, soğuk ve ağır kar koşullarında evlerinin damlarında biriken karı temizlemek için çaba gösteriyor. Bölgede yaşayanlar, yoğun kar yükünün yapısal hasar ve çökme riski taşıdığını belirtiyor.
Yerel halkın önlemleri ve uyarılar
Bölgede kar yağışının belirli aralıklarla devam ettiğini vurgulayan Nihat Karaca, damlarda biriken karın oluşturduğu ağırlığın tehlike yarattığını söyledi. Karaca, muhtemel risklere karşı belirli aralıklarla dam temizliği yaptıklarını ifade etti. Yetkililer ve vatandaşlar, yoğunlaşan kar yağışına karşı tedbiri elden bırakmıyor.
MALATYA’DA 2 BİN RAKIMDA DAM ÜSTLERİNDE KAR MESAİSİ