DOLAR
42,73 -0,03%
EURO
50,2 -0,01%
ALTIN
5.950,35 0,17%
BITCOIN
3.772.236,8 -2,56%

Arap Ülkelerinden Suriye'nin Yeni Cumhurbaşkanına Tebrikler

Arap ülkeleri, Suriye'nin geçiş döneminin cumhurbaşkanı seçilen Ahmed Şara'ya tebrik mesajları gönderdi.

Yayın Tarihi: 01.02.2025 00:25
Güncelleme Tarihi: 01.02.2025 00:25

Arap Ülkelerinden Suriye'nin Yeni Cumhurbaşkanına Tebrikler

Arap dünyasından önemli bir gelişme: Suriye'de geçiş döneminin cumhurbaşkanı olarak seçilen Ahmed Şara, pek çok Arap ülkesinden tebrik mesajı aldı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kuveyt, Umman, Ürdün, Yemen, Filistin ve Bahreyn, Şara'nın bu yeni rolü için kutlamalarını dile getirdi. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yapılan açıklamaya göre, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Şara'ya başarı dileklerinde bulunarak tebrik mesajı ilettiler.

BAE'nin resmi ajansı WAM'da yer alan haberde ise, Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Şara'yı tebrik ettiği bildirildi. Ayrıca, Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ve Umman Sultanı Heysem bin Tarık, Şara'ya iyi dileklerini iletti.

Ürdün Kralı Abdullah, Yemen Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile başkanlık konseyinin başkanı Reşad el-Alimi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife, Şara'yı tebrik eden diğer isimler oldu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de Şara'nın geçiş döneminin cumhurbaşkanı olarak ilan edilmesinin ardından kutlama mesajı göndermişti.

Ayrıca, yeni yönetimin lideri Ahmed Şara, Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve ülkedeki askeri grup temsilcilerinin katıldığı 29 Ocak'taki “Zafer Konferansı”nda, geçiş döneminin cumhurbaşkanı olarak ülkeyi uluslararası platformlarda temsil edeceği duyurulmuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı