Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Araç sahipleri hapı yuttu denilmişti! Cumhurbaşkanlığı'ndan akaryakıt 100 TL olacak açıklaması

Ortaya atılan iddialarda akaryakıt fiyatlarının sene sonuna kadar 100 TL olacağı konusunda değerlendirmeler sunulurken, konu ile alakalı son nokta Cumhurbaşkanlığı tarafından koyulmuş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 29.03.2024 14:49
Güncelleme Tarihi: 29.03.2024 14:49

Araç sahipleri hapı yuttu denilmişti! Cumhurbaşkanlığı'ndan akaryakıt 100 TL olacak açıklaması

Enflasyon rakamlarının artması, petrolün varil fiyatının artması ve küresel olaylar sebebiyle de döviz kurunun artışının devam etmesi akaryakıt fiyatlarının gün gün giderek artmasına mahal veriyor.  Ortaya atılan iddialarda akaryakıt fiyatlarının sene sonuna kadar 100 TL olacağı konusunda değerlendirmeler sunulurken, konu ile alakalı son nokta Cumhurbaşkanlığı tarafından koyulmuş bulunuyor. Akaryakıt fiyatlarının 3 haneli rakamlara ulaşacağı konusu Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ne kadar ulaştı.

Geçtiğimiz seneden beri küresel olaylaer ve dolar kurunun oynaklığı ile sürekli pozitif eğilim içinde olan akaryakıt fiyatları konusunda yaz itibari ile yeniden bir yükselişin gerçkeleşeceği ve Mayıs ayı itibari ile akaryakıt fiyatlarının 60 TL üzerinde aseyredebileceği tahmin ediliyor. Öte yandan ortaya atılan iddialarda da akaryakıt zammının yıl sonuna kadar 100 TL'ye ulaşacağı tahmin ediliyor. 

AKARYAKIT ŞİRKETLERİNİN TALEBİ OLDUĞU SÖYLENDİ

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iddalarda akaryakıt şirketlerinin tyıl sonuna kadar 3 haneli beklentilerinin olduğu belirtilirken, özellikle de maliyet artışlarının bu duruma b-mahla vereceği de iddia edilmişti. Ancak hükümete kadar ulaşan bu iddialar sonrasında yeni bir açıklama yapıldı: Yıl sonuna kadar akaryakıt fiyatlarının 100 TL'ye dayanacağı iddiaları yalanlandı. 

tll

İnternet ortamında ortaya atılan iddialarda yıl sonuna kadar akaryakıt firmalarının 100 TL'ye ulaşması gerekliliğini söyledikleri belirtilmişti. DMM tarafından yapılan açıklamada bu iddiaların doğru olmadığı ve akaryakıt firmalarının böly bir talebinin olmadığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada seçim öncesinde ortalıpı karıştırmak ve manipüle edilmesini sağlamak amacıyla bu tarz iddiaların ortaya atıldığı belirtildi. Akaryakıt şirketlerinin , 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair'  herhangi bir talep ve iddiasının olmadığı belirtildi.