Araban ovasında sürüler halinde yaban domuzları üreticiyi tehdit ediyor

Hasan Altun, Araban Ovası'nda sürüler halinde yaban domuzlarının başta Antep fıstığı olmak üzere mısır, üzüm ve pamukta ağır zarara yol açtığını söyledi.

Yayın Tarihi: 28.09.2026 11:26
Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 11:26

Araban ovasında sürüler halinde yaban domuzları üreticiyi tehdit ediyor

Araban ovasında yaban domuzu istilası:

Araban Ziraat Odası ve Sarımsak Üretici Birliği Başkanı Hasan Altun, Araban Ovası'nda sürüler halinde görülen yaban domuzlarının hasada hazır tarım ürünlerine büyük zarar verdiğini belirtti. Altun, özellikle Antep fıstığı bahçeleri, mısır, üzüm bağı ve pamuk alanlarında tahribat yaşandığını vurguladı.

Tarlada tespitler:

Yaban domuzlarının mısır tarlalarında ve fıstık bahçelerinde incelemelerde bulunduğunu aktaran Altun, sürülerin yalnızca ürünleri tüketmekle kalmayıp ağaçlara fiziksel zarar verdiğini söyledi. Altun'un ifadelerine göre, domuz sürüleri fıstık ağaçlarının kollarını kırmakta ve köklerine zarar vererek yılların emeğini bir gecede yok edebiliyor.

Çiftçilere uyarı:

Altun, bu durumun bölgede ekonomik kayba ve üretici mağduriyetine yol açtığını belirterek çiftçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Araban Ovası ve kırsal bölgelerdeki üreticilerin hasada hazır alanlardaki olası zararlara karşı bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

ALTUN, YABAN DOMUZU UYARISI

ALTUN, YABAN DOMUZU UYARISI

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!