Araban’ın en büyük kırsal mahallesi Elif'ten doğalgaz talebi
Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı 4 bin 13 nüfuslu kırsal Elif Mahallesi sakinleri, mahallelerine doğalgaz hattı çekilmesi talebiyle yetkililere çağrı yaptı. Mahalle, Araban'ın en kalabalık kırsal yerleşimi olarak öne çıkıyor.
Mahalle sakinlerinin talepleri
Vatandaşlar, yetkililerden doğalgaz projesinin başlatılmasını isteyerek altyapı çalışmalarına destek talep etti. Mahalle sakinleri, 'Elif Mahalle, 4 bin 13 nüfusu ile Araban ilçesinin en büyük kırsal mahallesi. Mahallemizde yeterli abone sayısını karşılayacak haneye sahibiz. Bu nedenle en kısa zamanda doğalgaz hattı çekilmesi için yetkililerinden destek talep ediyoruz' ifadelerini kullandı.
Talebin gerekçesi ve beklenti
Yerel halkın talebi, mahalledeki abone potansiyelinin doğalgaz hattı yatırıma uygun olduğunu vurguluyor. Sakinler, doğalgazın ulaşması halinde ısınma ve enerji maliyetlerinde düzenleme sağlanacağını, yaşam kalitesinin artacağını belirterek yetkililerden somut adım beklediklerini dile getirdi.
Mahalle temsilcileri ve sakinler, doğalgaz hattı konusunda ilgili kurum ve yetkililerden olumlu bir geri dönüş ve planlamanın bir an önce yapılmasını talep ediyor.
GAZİANTEP’İN ARABAN İLÇESİNE BAĞLI 4 BİN 13 NÜFUSLU İLÇENİN EN BÜYÜK KIRSAL MAHALLESİ OLAN ELİF MAHALLESİ SAKİNLERİ YETKİLİLERİNDEN DOĞALGAZ TALEBİNDE BULUNDU.