Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Apple üstünde 10 yıl çalıştığı elektrikli otomobil projesini iptal etti! İşte nedeni!

Apple'ın elektrikli otomobil projesi resmen suya düştü. Yapay zekâya odaklanmak isteyen Apple’ın bu kararı aldığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 28.02.2024 09:49
Güncelleme Tarihi: 28.02.2024 09:49

Apple üstünde 10 yıl çalıştığı elektrikli otomobil projesini iptal etti! İşte nedeni!

Apple'ın kaynaklarını üretken yapay zekâ sistemleri üzerinde çalışmaya aktarmaya başlamasının ardından on yıllık projenin iptal edildiği bildirildi. Kararın bu hafta içinde şirket içinde paylaşıldığı belirtildi.

İsmi açıklanmayan kaynaklar Bloomberg'e, kararın Operasyon Direktörü Jeff Williams ve Apple'ın teknolojiden sorumlu başkan yardımcısı Kevin Lynch tarafından paylaşıldığını söyledi.

Kaynaklar, yöneticilerin otomobil üzerinde çalışan Özel Projeler Grubu ya da SPG adlı ekibin yakında Apple'ın John Giannandrea yönetimindeki yapay zekâ bölümüne kaydırılacağını söylediğini belirtiyor. Bu değişim muhtemelen Apple'ın jeneratif yapay zekâ gelişimini ilerletmeye yardımcı olmak için yapılıyor.

apple

2028’E KADAR ERTELENMİŞTİ

Bloomberg, bu ekipte yüzlerce donanım mühendisi ve otomobil tasarımcısı bulunduğunu, ancak geliştirme kaynaklarındaki değişim nedeniyle kaç kişinin işten çıkarılacağı konusunun belirsiz olduğunu belirtiyor.

Şirket, yıllardır elektrikli bir araç üzerinde çalışıyor olsa da, herhangi bir şeyi piyasaya sürmeye 5 yıl öncesine göre daha yakın görünmüyor. Bununla birlikte, üretken yapay zekâ, özellikle Google ve Samsung gibi rakipleri bunu kullanmanın yollarını bulmaya devam ettikçe, Apple'ın şüphesiz faydalanmanın yollarını bulmak isteyeceği büyüyen bir Pazar olduğu belirtiliyor.

Aracın tahmini fiyatının 100 bin dolar olacağı belirtilirken, şirket, aracın piyasaya sürülme tarihini 2028’e kadar ertelemişti.