Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Apple, cihazlarının satışlarının durdurulması eski modellerin onarımları da etkilendi!

Uluslararası Ticaret Komisyonu, Apple’ın Watch 9 ve Ultra 2'ye yönelik verdiği satış yasağı nedeniyle Apple Watch modellerinin servis değişimleri de etkilendi. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 22.12.2023 09:42
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 09:46

Apple, cihazlarının satışlarının durdurulması eski modellerin onarımları da etkilendi!

Apple Watch 9 ve Ultra 2 bu sonbaharda piyasaya sürüldü Fakat Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) ithalat yasağına uygun olarak Apple'ın sanal mağaza raflarından kaldırıldı. Yasak, kan oksijen sensörü içeren eski ve garanti kapsamı dışındaki Apple Watch modellerinin servis değişimlerini de etkiledi.

Apple, 25 Aralık'tan itibaren geçerli olacak ITC yasağına, cihazları çevrim içi mağazasından kaldırarak uyuyor ve 24 Aralık'ta ABD'deki fiziksel Apple Mağazalarından kaldıracak. Target, Amazon ve Best Buy gibi üçüncü taraf perakendeciler, envanter tükenene kadar Apple'ın en yeni akıllı saatlerinin mevcut arzını sunmaya devam edebileceği öğrenildi.

Şimdi Apple, ITC kararındaki patentlerin kapsadığı kandaki oksijen özelliğine sahip garanti kapsamı dışındaki Apple Watch modellerini değiştirmeyi de durduracak. Bu durum, tamamı 2020'den beri satılan Apple Watch Series 6, 7, 8 ve Ultra'yı etkileyecek.

apple watch

MÜŞTERİLER YARDIM ALAMAYACAK

Sorunun, Apple Watch'un kompakt ve karmaşık bir cihaz olması nedeniyle Apple'ın hasarlı saati olan müşterilere onarım yapmak yerine yedek üniteler verme eğiliminde olması olduğu belirtildi. Şirket çalışanlarına yalnızca yazılım sorunlarında yardımcı olabileceklerini söylediği için, fiziksel bir sorunu olan müşteriler Apple'dan ihtiyaç duydukları yardıma erişemeyecekler.