Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,17 0%
EURO
35,14 0,12%
ALTIN
2.459,39 0,16%

Apple, Apple Watch yasağını engellemek için yazılım güncellemesi hazırlıyor!

Apple’dan patent ihlali nedeniyle karşı karşıya kaldığı Apple Watch satış yasağı konusunda bir hamle geldi. Yasağı önlemek isteyen Apple, yazılım güncellemesi hazırlıyor ancak güncellemenin yasak tarihine kadar yetişemeyeceği öngörülüyor.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 17:52
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 17:52

Apple, Apple Watch yasağını engellemek için yazılım güncellemesi hazırlıyor!

Apple, pazartesi günü, zamanlama göz önüne alındığında şaşırtıcı bir Apple Watch duyurusu yaptı. Şirket, Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) yasağına önceden uymak için bu hafta Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin satışını durduracak. Biden yönetimi yasağı veto edip Apple'ı kurtarabilir ama şirket karara uymaya hazır görünüyor.

ITC, Apple'ın premium modellerde kandaki oksijen okumalarını gerçekleştirmek için kullanılan teknolojiyle ilgili Masimo patentlerini ihlal ettiğine karar verdi. Apple'ın, giyilebilir cihazın kullanıcının kandaki oksijen seviyesini ölçmesini sağlayan yazılım algoritmalarında değişiklik yapmak için yarıştığı öğrenildi. Ancak yazılım düzeltmesinin yasak tarihi olan 25 Aralık’a kadar hazır olması pek mümkün görünmüyor.

apple

YAZILIM GÜNCELLEMESİ YETERLİ OLACAK MI?

Apple'ın sorunlarını bilen kaynaklar Bloomberg'e Apple mühendislerinin oksijen satürasyonunun nasıl belirlendiği ve bu bilginin müşterilere nasıl sunulduğu konusunda değişiklikler planladığını söyledi. Güncellemelerin Masimo'nun patentlerini ihlal eden teknolojiyi ortadan kaldırması gerekiyor.

Masimo, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Apple Watch yasağını önlemek için bir yazılım güncellemesinin yeterli olacağına inanmadığını söyledi ve "Donanımın değişmesi gerekiyor" dedi.

Bir Apple sözcüsü Bloomberg'e yaptığı açıklamada, geçici bir çözüm sunmak için çalıştıklarını söyledi. Bu da Apple'ın patent ihlali sorununu donanımı değiştirmeden çözmenin bir yolu olduğuna inandığını gösteriyor. Yine de, herhangi bir güncelleme yapılmadan önce uygun testlerin yapılması gerekecek. Bu nedenle, satışların durdurulması gerekmeden önce bir düzeltme gelmesinin muhtemel olmadığı belirtildi.