APP plaka değişiminde son gün yoğunluğu: Ankara'da uzun kuyruklar

APP plakalarının yasaklanmasıyla verilen sürenin bitmesi üzerine Ankara'da plaka değişim merkezlerinde yoğun kuyruklar oluştu.

Yayın Tarihi: 31.03.2026 13:29
Güncelleme Tarihi: 31.03.2026 13:46

APP plaka değişiminde son gün yoğunluğu: Ankara'da uzun kuyruklar

APP plaka değişiminde son gün yoğunluğu: Ankara'da uzun kuyruklar

İçişleri Bakanlığı tarafından APP plaka kullanımına getirilen yasağın tanıdığı sürenin sona ermesiyle, Ankara'da plaka değişim noktalarında yoğunluk oluştu.

Başkentte sabahın erken saatlerinden itibaren araçlarıyla plaka değişim merkezlerine gelen vatandaşlar, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Plaka Değişim Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gün boyu süren hareketlilik nedeniyle zaman zaman işlemlerde aksama yaşandı.

Merkezde yaşananlar ve yetkili açıklamaları

Görevliler, vatandaşların mağdur olmaması için mesaiyi uzatacaklarını bildirdi. Yetkililer ayrıca APP plaka kullanımının artık cezai işleme tabi olacağını ve standart plaka kullanımının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

Vatandaşların tepkisi

Ali Dönmez erken gelmesine rağmen beklemek zorunda kaldığını belirterek, "Bugün plaka değişiminin son günü. Çok kalabalık ve çok sıra var, nasıl olacak bilmiyoruz. Plakalarda yeni damga çıkardılar. Mührün olması lazımmış. Bir saattir burada bekliyorum. En son sıradayım. Daha da bekleyeceğiz. Bu uygulama iyi mi kötü mü bilmiyorum ama inşallah iyi olur" dedi.

Fatih Başaran ise APP plakaların değiştirilmesinin mantıklı olduğunu, radarların bu plakaları okumakta zorluk yaşadığına yönelik değerlendirmeyi aktararak, "Maalesef son güne bıraktık. Sıra da çok, yetiştirmeye çalışıyoruz. İşimiz daha bitmedi. Benimki APP plakaydı. Değiştirmeye çalışıyoruz. Yasaklanmış. İyi bir şey aslında. Radardan geçmiyor diyorlar. Mecbur değiştireceğiz. Saat 9’dan beri plakayı değiştirmeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Değerlendirme

Son güne bırakılan işlemler merkezlerde yoğunluğa neden oldu; görevli personelin mesai uzatımı ve kuyruk yönetimi, vatandaşların mağduriyetini azaltmaya yönelik önlemler arasında yer aldı. Yetkililerin uyarısı, standart plaka kullanımına geçişin zorunlu olduğunu bir kez daha vurguladı.

ANKARA’NIN ALTINDAĞ İLÇESİNDE BULUNAN ANKARA UMUM OTOMOBİLCİLER VE ŞOFÖRLER ESNAF ODASI PLAKA...

ANKARA’NIN ALTINDAĞ İLÇESİNDE BULUNAN ANKARA UMUM OTOMOBİLCİLER VE ŞOFÖRLER ESNAF ODASI PLAKA DEĞİŞİM MERKEZİ’NDE, AMERİKAN PRES PLAKA (APP) DEĞİŞİMİNİN SON GÜNÜ YOĞUNLUĞU OLUŞTU.

ANKARA’NIN ALTINDAĞ İLÇESİNDE BULUNAN ANKARA UMUM OTOMOBİLCİLER VE ŞOFÖRLER ESNAF ODASI PLAKA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.